Magazin

10 pași pentru a preveni și a trata o răceală obișnuită

Răceala obișnuită este un virus extrem de contigu care vă infectează nasul și gâtul. Nu există nici un remediu pentru răceala obișnuită (nu este tratabil cu antibiotice) și majoritatea oamenilor își vor reveni în aproximativ o săptămână sau două. Prin măsuri de auto-îngrijire, inclusiv odihna și consumul de lichide din abundență, vă puteți simți mai confortabil pe măsură ce corpul dumneavoastră luptă împotriva infecției.

 1. Bea multe lichide

Rămâneți hidratat vă poate ajuta să înlocuiți fluidele pe care le pierdeți producând mucus sau din cauza febrei. Asigurarea consumului suficient de lichide vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.

 • Puteți bea apă, suc, bulion limpede sau chiar băuturi răcoritoare clare, fără cofeină.
 • Evitați cafeaua sau ceaiurile și băuturile răcoritoare cu cofeină, deoarece acestea pot provoca deshidratare și vă pot agrava simptomele.

2.Consumă supa de pui

Studii recente au arătat că remediul de casă îndelungat al supei de pui poate reduce inflamația și reduce simptomele, în special congestia.

 • Supa de pui are proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, accelerează temporar mișcarea mucusului prin nas, care, la rândul său, ameliorează congestia.
 • Nu trebuie să vă creați propria supă de pui pentru a obține beneficiile – supa conservată cumpărată în magazin funcționează la fel de bine.

3. Evitați alcoolul, țigările și cofeina

Alcoolul, cofeina și produsele din tutun pot exacerba simptomele unei răceli. Evitarea acestor produse în timp ce sunteți bolnav vă poate face să vă simțiți mai bine și să vă reduceți durata simptomelor.

4. Gargară cu o soluție de apă sărată

Clătirea cu o soluție simplă de apă sărată poate ajuta la ameliorarea durerii și a zgârieturilor în gât. Deși beneficiile sunt temporare, puteți utiliza acest remediu de câte ori aveți nevoie pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.

 • Faceți o soluție de sare dizolvând 1/4 – 1/2 linguriță de sare în 4 – 8 oz de apă caldă.
 • Faceți gargara cu soluția, având grijă să nu înghițiți.

5. Calmați-vă cu pastile sau spray-uri pentru gât.

Pastilele pentru gât sau spray-urile care conțin analgezice ușoare pot ajuta la calmarea durerii în gât. Produsele care au eucalipt sau camfor pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea congestiei.

 • Folositi pastilele pentru gât sau spray-uri la fiecare două până la trei ore sau în conformitate cu ambalajul sau instrucțiunile medicului dumneavoastră.

6. Folosiți spray nazal salin.

Congestia nazală este unul dintre cele mai grele simptome ale unei răceală. Un spray nazal salin poate ajuta la ameliorarea congestiei prin slăbirea mucusului.

 • Puteți obține picături nazale saline fără prescripție medicală la majoritatea farmaciilor sau a marilor comercianți cu amănuntul. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de ambalare sau cele ale medicului dumneavoastră.

7. Ameliorează durerea cu medicamente fără prescripție medicală (OTC).

Este posibil să aveți dureri de corp și dureri de cap cu răceală. Luați în considerare administrarea unui medicament OTC (decongestionante, spray-uri nazale sau antihistaminice) pentru a ameliora durerea și disconfortul de la o răceală. Este important să aveți grijă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și să vă amintiți că acestea sunt pentru utilizare temporară.

 • Luați acetaminofen, ibuprofen sau naproxen sodic pentru a minimiza durerea.

8. Odihnește-te cât mai mult.

Odihnirea suficientă vă poate ajuta să vă ameliorați simptomele. Dacă este posibil, rămâneți acasă de la serviciu sau de la școală, mai ales dacă aveți febră sau ați luat medicamente care vă fac somnolență. Să stați acasă de la serviciu sau de la școală vă poate împiedica, de asemenea, să infectați alte persoane cu o răceală.

 • Dormi în timpul zilei dacă poți și asigură-te că dormi cel puțin opt ore pe noapte pentru a-ți ajuta corpul să se refacă.

9. Creați un mediu confortabil de dormit.

Dormi într-un dormitor confortabil, cald și ușor umed. Controlând factori precum temperatura și umiditatea, așternutul confortabil și menținerea aerului în circulație, puteți ajuta la ameliorarea simptomelor unei răceli.

 • Setați temperatura în dormitor între 21 și 23,9 ° C (70-75 ° F), ceea ce vă poate menține cald și vă poate ajuta să dormiți.
 • Utilizați un umidificator sau vaporizator cu ceață rece pentru a umezi aerul, ceea ce poate ajuta la ameliorarea congestiei și a tusei.
 • Folosiți un ventilator pentru a menține circulația aerului sau deschideți o fereastră dacă nu este frig afară.

10. Luați în considerare remediile medicamentelor alternative.

Mulți oameni se bazează pe medicina alternativă pentru a preveni și ameliora răcelile; cu toate acestea, studiile au avut rezultate mixte în ceea ce privește eficacitatea vitaminei C, Echinacea sau zincului ca remedii la rece. Folosește aceste remedii dacă simți că funcționează pentru tine și te fac să te simți mai bine.

Sursă text: wikihow.com

Sursă foto: keckmedicine.org

Back to top button