Știrile 60m.RO

Vela a luat măsuri în cazul activistului de mediu atacat cu pietre de către hoții de lemne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a trimis echipe de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică pentru a verifica situația semnalata de activistul Daniel Bodnar, care a povestit că a fost atacat cu pietre şi umplut de sânge de „mafia lemnului”.

Potrivit MAI, în situaţia în care, urmarea a controlului efectuat de structurile Poliţiei Române, vor fi identificate disfuncţionalităţi în activitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, „vinovaţii vor fi prompt sancţionaţi”.

Daniel Bodnar, activistul civic pentru stoparea tăierii abuzive a pădurilor din Bucovina, a povestit, miercuri seară, într-un live pe Facebook în care a izbucnit în plâns, cum a fost atacat şi umplut de sânge de „mafia lemnului”, iar geamurile maşinii la volanul căreia se afla i-au fost sparte cu pietre.

„Noi, câţiva oameni, am făcut ce nu au făcut autorităţile niciodată. Ne sunt sparte toate maşinile. S-a ajuns prea dreptate. Sunt lacrimi de furie! Am trimis atâtea sesizări. Am trimis şi domnului Vela. Am făcut şi la domnul Alexe. Am făcut peste tot sesizări. Şi totul în zadar… Am refuzat orice oferă a partidelor politice de a candida acum la parlamentare. Şi puteam să fiu azi deputat. Dar am zis nu, eu vreau să fac mai mult pentru ţara mea. Să rămână ceva în urma mea. Îmi iubesc ţara. Tot ce fac, fac pentru că simt pentru ţara mea. (…) ajungem în situaţia în care să fim nenorociţi. Au spart geamurile la casa socrilor mei. Mi-au spart BMW-ul. Acum şi bus-ul ăsta cu care trebuia să duc ceva materiale. Eu am fost ferm convins că se poate colabora cu autorităţile. Dar nu se mai poate. Dar nici nu vrem să renunţăm la lupta cu aceşti nenorociţi care distrug pădurile României. Vreau să fac ceva. Domnule Vela, uitaţi-vă pe email la cabinet să vedeţi sesizare şi din partea mea. Trimiteţi, omule bun, Corpul de Control. Luaţi noi decizii aici, în Bucovina. Ne omoară ăştia”, povestea Daniel Bodnar.

Back to top button