InternaționalȘtirile 60m.RO

Organizatorii de concerte, mulţumiţi de ajutorul Guvernului în valoare de 100 de milioane de euro

Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC), care include reprezentanţi ai celor mai mari evenimente muzical-culturale din ţară, salută iniţiativa Guvernului României de a găsi metode prin care să sprijine sectorul cultural şi apariţia în spaţiul public a proiectului de schemă de ajutor de stat, în valoare de 100 de milioane de euro, dedicat acestui domeniu.

Într-un comunicat remis News.ro miercuri se arată: „Este un prim pas făcut de autorităţi în direcţia ajutării sectorului care este probabil cel mai grav afectat de situaţia actuală, cu activitatea celor mai multe companii şi a lucrătorilor din domeniu sistate aproape în întregime”.

Procesul prin care această schemă de ajutor de stat a fost alcătuită marchează o premieră, pentru că parţile care compun sectorul cultural au avut ocazia să colaboreze direct cu reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Ministerului de Finanţe, Consiliului Concurenţei – în interiorul grupului de lucru iniţiat de viceprim-ministrul Raluca Turcan şi patronat de ministrul Gheorghiu – şi să fie consultaţi în alcătuirea proiectului”.

Pe lângă AROC, Ministerul Culturii a colaborat şi cu alte organizaţii care gestionează interesele grupurilor reprezentative din domeniul cultural. „În acest fel, iniţiativa antreprenorială din acest domeniu a fost recunoscută ca un vector important în dezvoltarea culturală a României şi nevoile antreprenorilor din acest sector au găsit suport din partea autorităţilor. Pentru AROC, acestă schemă de ajutor de stat reprezintă cel mai important moment al parteneriatului dintre organizatorii de evenimente culturale şi Guvernul României”.

Valoarea schemei de ajutor de stat este de 100 milioane de euro, bani ce vor fi investiţi în cultură în perioada următoare. „E un moment fără precedent, a cărui importanţă merită – în spiritul domeniului pe care îl reprezentăm – aplaudată. În cazul evenimentelor, schema de ajutor de stat este gândită să ajute toţi participanţii la realizarea actului cultural. Organizatorii sunt obligaţi prin această schemă să repornească evenimentele – atunci când acest lucru va fi posibil. Banii vor putea fi folosiţi exclusiv pentru plata activităţilor de repornire a evenimentelor culturale şi în acest fel, toate companiile şi lucrătorii din industria de evenimente din România vor beneficia de acest ajutor”.

Pentru a putea beneficia de schema de ajutor de stat, toate companiile eligibile – aşa cum sunt ele definite în proiect: organizaţii neguvernamentale şi societăţi comerciale care au desfăşurat activităţi într-unul dintre domeniile culturale reprezentate de artele spectacolului,

 » Citește mai multe despre această știre aici.

Back to top button