Politică

George Simion: Nu credem că România a revenit la statutul de ţară din lumea a treia, de ţară bananieră, în care FMI-ul vine şi ne spune că trebuie să mărim taxele

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, l-a criticat, miercuri, pe premierul Marcel Ciolacu, despre care afirmă că nu face decât să urmeze punct cu punct ordinele primite de la Banca Mondială, Comisia Europeană şi FMI.

„Nu credem că România a revenit la statutul de ţară din lumea a treia, de ţară bananieră, în care FMI-ul vine şi ne spune că trebuie să mărim taxele, că nu trebuie să ne dezvoltăm, că nu avem voie să facem nimic. Marcel Ciolacu nu face decât să urmeze punct cu punct ordinele primite de la Banca Mondială, de la Comisia Europeană, de la FMI, prevedere cu precădere toxică, impusă de către USR în acest plan care nu are doar prevederi bune pentru România”, a susţinut Simion, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, unul dintre scopurile urmărite de Guvernul Ciolacu ar fi limitarea plăţilor în numerar, iar această măsură este o „problemă de libertate”, care afectează îndeosebi persoanele sărace deoarece nu au carduri şi nici acces la bancomate.

„Unul din scopurile urmărite este eliminarea numerarului, într-o ţară în care jumătate din mediul rural este în noroi. Nu au apă, nu au canalizare, nu au gaze. Credem că este inacceptabil ceea ce Guvernul Marcel Ciolacu face prin limitarea plăţilor în numerar. Este o chestiune de accesibilitate pentru persoanele sărace, care nu au carduri, care nu au acces la bancomate şi, după aceea, este o problemă de libertate. Multe alte ţări, dau exemplul Elveţiei, Austriei, poartă discuţii în aceste zile pentru introducerea plăţilor cu numerar în Constituţie”, a afirmat liderul AUR.

El a adăugat că AUR se va opune cu toate mijloacele pe care le are la dispoziţie eliminării plăţilor cu numerar.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button