Internațional

Comandant al forțelor armate ucrainene: Rusia efectuează zilnic aproximativ 50 de atacuri în Donețk

Forțele ucrainene mențin apărarea de-a lungul liniei frontului din Donețk, inclusiv a orașului asediat Bakhmut, cele mai aprige bătălii fiind purtate pentru orașele Vuhledar și Maryinka, a declarat Valeriy Zaluzhnyi, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, citat de Reuters, anunță Mediafax.

Rusia efectuează zilnic aproximativ 50 de atacuri în Donețk

Zaluzhnyi a declarat că Rusia efectuează zilnic aproximativ 50 de atacuri în Donețk. „Lupte violente continuă în zona Vuhledar și Maryinka”, a declarat Zaluzhnyi într-un mesaj pe Telegram după o convorbire cu generalul american Mark Milley.

„Ne menținem apărarea. În unele zone ale frontului am reușit să recâștigăm pozițiile pierdute anterior și am câștigat un punct de sprijin.”

Zaluzhnyi nu a precizat unde au fost aceste câștiguri. El a adăugat că Ucraina continuă să dețină Bakhmut, încercând să „stabilizeze” linia frontului din jurul orașului.

Mercenarii Wagner spun că forțele sale se confruntă cu o rezistență acerbă în jurul Bakhmut

Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia a declarat sâmbătă că forțele sale se confruntă cu o rezistență acerbă în jurul Bakhmut.

Vineri, Marea Britanie a declarat că forțele rusești au obținut progrese la nord de Bakhmut, dar au avut mai multe dificultăți în atacarea Vuhledar, la aproximativ 150 de kilometri mai la sud.

Este imposibil să se stabilească în mod independent zonele de control ale fiecărei părți, deoarece luptele de-a lungul liniei de front au încetinit în ultimele luni.

Analistul militar ucrainean Oleh Zhdanov a declarat că, în ciuda presiunii Rusiei în Maryinka, un orășel aproape părăsit și distrus care se află pe linia frontului de la începutul războiului, în urmă cu un an, forțele ucrainene au reușit să mențină terenul.

„Luptele continuă în centrul orașului, dar nu s-au înregistrat schimbări în ultimele 24 de ore”, a declarat Zhdanov într-un videoclip pe rețelele de socializare.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că ar putea dura doi ani pentru ca Moscova să controleze regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina. Anul trecut, Moscova le-a revendicat pe ambele ca fiind „republici” ale Rusiei, într-un demers condamnat de majoritatea țărilor din cadrul ONU ca fiind ilegal.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button