Știrile 60m.RO

Vor să interzică TikTok, unica rețea care asigură libertatea de exprimare. Tv-urile sistemului mint

Vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, a precizat că aplicația Tik Tok este o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă pe telefoanele angajaților statului.

Acesta a precizat pentru Digi24 că există dovezi că Tik Tok folosește datele într-un mod negativ.

„Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ”, a spus vicepreședintele ANCOM.

Vicepreședintele ANCOM a mai precizat că datele colectate de aplicație sunt foloste în servere de alte guverne.

„Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații”.

Încă din 2023, aplicația TikTok a fost interzisă oficial angajaților pe dispozitivele furnizate de NATO, liderii Alianței invocând preocupări de securitate.

NATO a interzis pe 31 martie 2023 aplicația TikTok pe telefoanele personalului. Nota a oficializat interdicția, dar TikTok nu a fost oricum utilizabil pe dispozitivele Alianței nici înainte, din cauza restricțiilor tehnologice interne.

Discuții despre interzicerea aplicației din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea accesa datele utilizatori TikTok prin intermediul companiei-mamă, Bytedance, au avut loc și la nivelul instituțiilor UE.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button