Știrile 60m.RO

Percheziții DNA la Marian Vanghelie și la Primăria Sectorului 5 legate de achizițiile de tablete

Procurorii DNA au făcut joi percheziții acasă la Marian Vanghelie și la Primăria Sectorului 5 într-un dosar legat de achiziția de tablete ​pentru elevi, potrivit unui comunicat al primăriei. Fostul primar PSD. Daniel Florea, a venit și el la DNA, declarând că are calitate de martor într-un dosar.

Primăria Sectorului 5 a cumpărat tablete în mandatului fostului primar Florea, prin compania Economat, deținută de Consiliul Local. Actualul primar, Cristian Popescu Piedone, anunța cu o zi în urmă că societatea Economat nu distribuise tabletele cumpărate și susținea că prețul de achiziție a fost dublu față de prețul pieței.

Marian Vanghelie a explicat, pentru News.ro, că procurorii au venit joi la el acasă şi au ridicat nişte documente legate de societăţile sale, Societatea Bucureşti şi nişte facturi cu ce a cumpărat soţia sa. El a mai spus că dosarul deschis in rem vizează infracţiuni de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, însă procurori nu i-au transmis că el ar fi implicat în astfel de fapte, dosarul vizând mai multe persoane.

Este al doilea dosar legat de achiziția de tablete în București, după cel în care tot azi au avut loc percheziții la fostul primar PSD din Sectorul 1, Daniel Tudorache.

Comunicatul Primăriei Sectorului 5:

În urma solicitărilor venite din partea mass-media, vă aducem la cunoștință că ofițeri ai Poliției Judiciare din cadrul Direcția Naționale Anticorupție au ridicat documente financiar-contabile de la societatea Economat SRL, dar și alte documente din cadrul Primăriei Sectorului 5, de la departamentele de specialitate, legate de relația cu această societate comercială.

Acțiunea ofițerilor Poliției Judiciare din cadrul DNA are legătura cu achiziția de tablete făcută de Economat SRL.

Back to top button