Știrile 60m.RO

Ringo Dămureanu de la AUR: centrala nucleară din Bulgaria este o problemă de mediu

Craiova și județul Dolj au foarte grave probleme de mediu. La marginea județul Dolj, în imediata vecinătate este Centrala Nucleară de la Kozlodui, din Bulgaria și depozitul de materiale radioactive de la Radiana. Riscul de contaminare a Apei Dunării este foarte mare, ne spune Ringo Dămureanu, reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor din Dolj.

Nu există nici o garanție că acele deșeuri, din noul depozit autorizat de curând, nu vor contamina apa.

Activiștii de mediu, printre care se numără și Ringo Dămureanu, au cerut în nenumărate rânduri Consiliului Județean Dolj și Primăriei Municipiului Craiova să se implice în a organiza un referendum, astfel încât să se cunoască foarte clar de către populația Craiovei și a județului Dolj riscurile pe care le incumbă aceste obiective nuclearo-electrice.

„Din păcate cei care au condus municipiul Dolj și județul Craiova au refuzat în permanență să abordeze aceste probleme de mediu”, susține candidatul AUR la Camera Deputaților.

„În vecinătatea Craiovei, în comuna Podari s-a autorizat o fabrica de bioetanol, urmează să producă foarte mari cantități de praf, să contamineze foarte grav apele Jiului în aval, să contamineze de aerul, iar autoritățile s-au ferit să facă publice aceste lucruri, au fost dezbateri cu ușile închise până în când noi, societatea civilă, am aflat. Am cerut dezbateri deschise, iar acestea nu au fost decât o mascaradă pentru că autoritățile de mediu din județul Dolj au trecut peste orice voință populară, sfidând practic ceea ce oamenii doreau, interesul public al protecției sănătății în județul Dolj”, mai spune Ringo Dămureanu.

Alianța pentru Unirea Românilor se va implica activ în toate acest proiecte de mediu, în a susține sănătatea populației din Municipiul Craiova și județul Dolj, ne dă asigurări candidatul AUR.

„Partidul care este autodenumit ecologist român din păcate în ultima vreme a colectat doar deșeuri politice. Nu a căutat să identifice și să rezolve gravele probleme de mediu cu care doljeni și craiovenii se confruntă”, conchide Ringo Dămureanu.

Back to top button