Știrile 60m.RO

Dan Tănasă (AUR) îl umilește pe László Attila (UDMR)

Candidații Dan Tănasă (AUR) și László Attila (UDMR) au fost invitați la emisiunea „Tu Votezi România!” de la postul public de televiziune. Tănasă a venit cu o promisiune fermă de alegători, și anume aceea că nu va „trăda niciodată cauza românilor de pretutindeni”.

În cadrul emisiunii, candidații au fost invitați să prezinte un obiect reprezentativ astfel încât telespectatorii să cunoască și o altă latura a lor. Dan Tănasă a ales să le prezinte alegătorilor prima sa carte, „Uitați în inima României”, care cuprinde o mică parte din activitatea sa din sfera societății civile. Candidatul UDMR a ales, în schimb, să prezinte publicului binoclul bunicii sale, fără de care nu mergea niciodată la spectacolele de teatru sau operă.

„Am venit cu prima mea carte, are 500 de pagini și este prefațată de acad. Dinu C. Giurescu. O carte în care am publicat doar o mică parte din activitatea mea în zona societății civile. Cartea este plină de documente, decizii ale Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării prin care dovedesc că românii din Harghita, Covasna și Mureș sunt epurați etnic sistematic de reprezentanți ai statului român care fac parte din UDMR”. a precizat candidatul AUR.

În încheiere, Dan Tănasă și-a asumat public cauza românilor de pretutindeni și a promis că în viitorul parlament aceștia vor primi totul sprijinul de care au nevoie.

Vă promit că odată ce ajung în parlamentul României nu voi trăda niciodată cauza românilor de pretutindeni. În actualul parlament nu vorbește nimeni despre românii din Basarabia, Ucraina, Bulgaria, Spania, Italia, Spania sau Transilvania. Nu mi se pare corect ca pentru UDRM să alocăm 5 milioane de euro în fiecare an la 1,2 milioane de etnici maghiari, iar pentru 4 milioane de români din afara țării să alocăm 1-1,5 milion de euro”, a mai spus Dan Tănasă.

Dan Tanasă, președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa și jurnalist independent deschide lista din județul Mureș a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare.

Back to top button