Știrile 60m.RO

Dan Tănasă: am acționat în locul prefecților, cerând respectarea legilor și Constituției. Acum, vreau să continui această luptă din Parlamentul României

Președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa, cunoscutul activist civic Dan Tănasă, va deschide lista candidaților propuși de partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Mureș la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru Camera Deputaților.

Într-o declarație video postată pe contul său de facebook, Dan Tănasă spune că de peste 20 de ani încearcă să atragă atenția asupra procesului de epurare etnică la care sunt supuși românii din Harghita și Covasna, desfășurând o activitate intensă în zona societății civile. Pe blogul său, dantanasa.ro, candidatul AUR publică articole și anchete de presă cu privire la situația românilor din cele două județe din inima țării.

În 2014, Dan Tănasă a înființat Asociația Civică pentru Demnitate în Europa, reușind să câștige până acum peste 100 de procese în instanțele din România, astfel a contribuit la respectarea legilor și Constituției în județele Harghita și Covasna și parțial în Mureș.

Am acționat în locul prefecților din cele trei județe. Acolo unde Guvernul României a refuzat să aplice legea și Constituția am intervenit cu asociația mea și am câștigat toate aceste procese, spune Dan Tănasă.

În 2016, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor a publicat un volum prin intermediul căruia a adus în atenția opiniei publice procesul violent de epurare etnică a românilor din Harghita, Covasna și Mureș.

Situația nu mai poate continua în acest mod! Am ales să mă implic în proiectul politic condus de George Simion și de Claudiu Târziu. Am ales să candidez pentru că este momentul și este cazul ca opinia publică și fraților , să înțelegem că se poate face politică și altfel. Alianța pentru Unirea românilor este un partid politic nou, este o formațiune care își propune să coaguleze toate forțele românești. AUR este un partid politic format din oameni noi, care nu am mai făcut niciodată politică, din oameni tineri și este un partid politic care oferă o alternativă reală la actuala clasă politică” susține Dan Tănasă.

În cei peste 20 de ani de activism civic, Dan Tănasă a dovedit că este implicat în viața cetății, că este un om fidel principiilor pentru care luptă și Alianța pentru Unirea Românilor: libertate, familie și o alternativă la actuala clasa politică.

„Sunt un familist convins! Sunt căsătorit și am un copil și nu pot să stau deoparte și să las viitorul copilului meu în mâna actualei clase politice de la București” susține Dan Tănasă.

Este momentul să înțelegem că putem face o schimbare, însă această schimbare depinde de noi

Pe 6 decembrie vă chem alături de mine! Pe 6 decembrie vă chem să votați Alianța pentru Unirea Românilor!

Back to top button