Politică

PSD Iași se dezintegrează: Ostaficiuc și-a dat demisia. Urmează Ciuhodaru

Deputatul PSD de Iași Marius Ostaficiuc acuză că actuala conducere a organizației ieșene ”confundă politicul cu businessul”. 


Doi lideri de marcă ai PSD Iași, deputatul Marius Ostaficiuc și europarlamentarul dr. Tudor Ciuhodaru, părăsesc partidul, semnând un act de disidență surprinzător. Sursele dezvăluie că cei doi se îndreaptă spre AUR, fiind frustrați de tratamentul pe care l-au primit din partea filialei ieșene a PSD și de direcția de guvernare promovată de liderul Marcel Ciolacu.

Deputatul Marius Ostaficiuc și-a prezentat demisia din partid, marcând astfel un semnal puternic de alarmă pentru social-democrați, care riscă să piardă din ce în ce mai mulți membri de valoare. La fel, europarlamentarul dr. Tudor Ciuhodaru se pregătește să urmeze același drum, simțindu-se trădat din nou de PSD.

„Despărțirile fac parte din viața politică. După 23 de ani de implicare în rândurile social-democrației, am decis să plec din PSD. Nu mai găsesc aici, la Iași, un teren fertil pentru ideile mele, alături de oameni care nu au nimic de-a face cu politica autentică, ci sunt preocupați exclusiv de afaceri și sunt dirijați de interese personale. Plec dintr-o filială coruptă și dintr-un partid a cărui coerență ideologică pare să se evapore în aerul politic confuz al zilei de azi”, a declarat deputatul Marius Ostaficiuc. Plecarea lui Ostaficiuc din PSD aruncă partidul într-o criză de proporții, atât la nivel local, cât și județean.

Mai mult, având în vedere că mulți membri au fost aduși în PSD de către deputatul Marius Ostaficiuc și au încredere în el, este de așteptat ca aceștia să se alăture noului proiect în care se va implica parlamentarul.

Plecarea lui Marius Ostaficiuc va fi urmată curând de cea a europarlamentarului Tudor Ciuhodaru.

Deputatul Marius Ostaficiuc a explicat pentru BZI motivele care l-au determinat să părăsească PSD.

„Este vorba despre motive simple și clare, din punctul meu de vedere. La nivel local, nu vreau să fiu complice la desființarea unei filiale în care am investit timp, energie și pasiune timp de peste 23 de ani. Este o filială care a fost coruptă de indivizi care nu au nicio tangență cu politicul autentic, ci sunt interesați doar de propriile afaceri și sunt motivați de interese personale. La nivel național, nu mai găsesc echilibru și sens în jocul periculos de ping-pong între stânga și dreapta, care amenință chiar identitatea social-democrației românești”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Deputatul și-a apărat activitatea politică în cadrul PSD, afirmând că nu are nimic de reproșat.

„Am încercat întotdeauna să construiesc punți între politică și administrație, astfel încât acțiunile politice să aibă un impact real. Am fost ghidat de ideile de stânga, așa cum le-am învățat din manualele de istorie și de la generația de politicieni autentici cu care am colaborat. Acum, toate aceste coordonate par să fie inversate. Este ca și cum ai încerca să faci un plus dintr-un minus și să te aștepți să funcționeze. Nu va funcționa!”, a subliniat Marius Ostaficiuc.

Deputatul este convins că o mare parte a electoratului PSD este nemulțumit de direcția actuală a partidului. Surse din interiorul PSD susțin că mulți membri se pregătesc să migreze către AUR.

„Nu mi-am propus să conving oamenii să mă urmeze. Fiecare trebuie să ia decizii în mod independent. Electoratul tradițional de stânga este confuz, neînțelegând alianța schizofrenică dintre PSD și PNL, care nu pare să fie o colaborare temporară, ci, după cum spun liderii, una pe termen lung”, a adăugat deputatul Marius Ostaficiuc.

El își exprimă dorința de a-și continua activitatea politică, servind interesele Iașului și ale locuitorilor săi.

„Voi continua să-mi servesc comunitatea, aducând contribuții semnificative la proiecte majore și utile”, a concluzionat Marius Ostaficiuc. Plecarea sa din PSD lasă un gol imens în filiala municipală Iași și va provoca probabil un exod masiv din rândurile partidului.

Plecările liderilor importanți Marius Ostaficiuc și Tudor Ciuhodaru reprezintă o lovitură puternică pentru PSD, condus acum de premierul Marcel Ciolacu, care se îndreaptă către AUR, pierzând astfel multe procente din electoratul său.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button