Știrile 60m.RO

Ringo Dămureanu (AUR, Dolj): Sistemul public de sănătate suferă din cauza unui management defectuos

Supraîncărcare secțiilor UPU, numărul tot mai mare de angajați care se infectează cu noul coronavirus, lipsa procedurilor care să crească eficiența în situații de criză și numirea în funcții cheie a unor persoane incompetente, acestea sunt principalele probleme ale sistemului public de sănătate, susține Ringo Dămureanu, reprezentant AUR – Dolj și lider al Sindicatului Forța Legii.

Dămureanu a vorbit pe pagina sa de Facebook despre cazul Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, care se confruntă cu supraîncarcare secțiilor UPU (primire urgențe). Acesta susține că actualul manager, Laurențiu Ivanonici, nu a luat nicio măsură, cum ar fi redistribuirea de personal din alte secții unde nu se mai fac internări.

„Angajații de la UPU au raportat că lucrează și câte unul pe ariile de lucru, sunt asistenți medicali care trebui să se ocupe de 14, 17 sau 20 de bolnavi într-o singură zi într-o tură de 12 ore. La spitalul județean conducerea nu s-a dovedit capabilă să ia urgent niște măsuri astfel încât să prevină nefuncționalitatea acestui sistem și îmbolnăvirea lucrătorilor de acolo (asistenți, infirmieri)”, a mai spus Dămureanu.

„Nu este normal ca sistemul acesta în loc să răspundă operativ, salvarea să ajungă la toți bolnavii în termenul cel mai scurt. În Dolj, salvarea ajunge la un bolnav de Covid după 4 zile”, precizează reprezentatul AUR, subliniind că principalii vinovați sunt oamenii ajunți în funcție cheie care sunt lipsiți de viziune și capacitatea de a gestiona un sistem medical.

Alianța pentru Unire Românilor, partidul patrioților români condus de George Simion și Claudiu Târziu, este singurul partid antisistem ce are liste complete pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Back to top button