Internațional

Comandantul armatei lituaniene: Amenințările lui Putin ar trebui luate în serios

Comandantul armatei lituaniene, Valdemaras Rupshis, crede că amenințările nucleare ale președintelui rus Vladimir Putin ar trebui luate în serios, pentru că au existat deja situații în care avertismentele sale au fost urmate de acțiuni, potrivit publicației locale LRT.

„Aceasta este o declarație politică – vine de la un politician, nu un militar… Dar experiența arată că deși el (Putin) blufează adesea, uneori ‘cacealmaua’ lui se transformă în realitate. Când au vorbit despre ‘denazificarea Ucrainei’ arăta ca un bluf, dar apoi au intrat și au ocupat teritoriile și asta nu mai este o cacealma. Declarațiile lui trebuie luate întotdeauna în serios.

Se pot face previziuni și presupuneri cu privire la momentul în care pot fi implicate unele măsuri, inclusiv folosirea armelor de distrugere în masă. Este posibil pentru că doctrina militară rusă permite acest lucru în anumite circumstanțe. Dar Rusia este o țară unică, uneori ei scriu un lucru în doctrine și fac altul”, a spus Rupshis.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button