ComunicateȘtirile 60m.RO

Comunicat de presă – Poliţia Capitalei

PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE ÎNŞELĂCIUNE

Luni, 20 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 38 de ani, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faptă comisă pe raza sectorului 1.

Ieri, în jurul orei 15.00, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie, exploatând cu operativitate o informaţie, au prins în flagrant un bărbat, imediat după ce a primit suma de 2.000 de lei de la reprezentantul unei fundaţii, după ce anterior îl contactase telefonic pe directorul instituţiei şi, recomandându-se ca fiind o persoană publică, i-a solicitat suma de 12.000 lei pentru o cauză umanitară.

Bărbatul a fost imobilizat şi condus la audieri, ulterior fiind reţinut.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat şi restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 5 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, precum şi pentru stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Back to top button