Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Sondaj: 1 din 3 cetățeni ai Rep. Moldova ar vota unirea cu România

Fiecare al treilea cetățean al Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu România, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum în acest sens. Aceste date au fost prezentate în Barometrul Opiniei Publice, un sondaj realizat de Institutului de Politici Publice.

stfel, din numărul total de 1124 de respondenți, 33,3% au declarat că vor vota pentru unirea Republicii Moldova cu România. Totodată, în ultimii patru ani, numărul susținătorilor Unirii a crescut cu aproape 17 la sută.

Conform aceluiași sondaj, în R. Moldova sunt mai mulți adepți ai integrării europene decât ai celei euroasiatice. Prin urmare, puși să aleagă între Uniunea Europeană și Uniunea Euroasiatică (Rusia-Belarus-Kazahstan), 48,7% au optat pentru integrarea în UE și 22,6% – pentru cea euroasiatică.

Dacă aceste opțiuni ar fi scoase separat la eventuale plebiscite, 58,5% ar vota pentru aderarea R. Moldova la UE și 19,9% – împotrivă.

Sondajul respectiv a fost realizat, în perioada 8-20 octombrie 2020, pe un eșantion de 1124 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.

Back to top button