EconomieȘtirile 60m.RO

Proiect: Ministerul Finanțelor vrea să scutească restaurantele și hotelurile de plata impozitului pe 90 de zile

Ministerul Finanțelor (MF) vrea să scutească firmele din domeniul HoReCa de plata impozitului pentru o perioadă de 90 de zile din acest an, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus marți în dezbatere publică și care va fi discutat în ședința de guvern de astăzi (marți).

De asemenea, MF propune scutirea de la plata TVA a livrărilor, importurilor și achizițiilor intracomunitare de măști de protecție individuale și de ventilatoare mecanice.

Nu se vor calcula dobânzi și penalități de întârziere a plății impozitelor

O altă măsură propusă de Finanțe este prelungirea până pe 25 octombrie a următoarelor măsuri, relatează g4media:

– nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere, conform Codului de procedură fiscală, pentru obligațiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020, reglementată de art. VII din OUG nr. 29/2020;

– nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități, conform Codului de procedură fiscală, pentru plata cu întârziere a ratelor din graficele de eșalonare, reglementată de art. XII din OUG nr. 48/2020;

– măsurile referitoare la suspendarea executării silite, reducerea semnificativă a perioadei de soluționare a deconturilor cu sume negative de TVA cu opțiune de rambursare, suspendarea termenului de prescriere, suspendarea condițiilor de menținerea eșalonărilor la plată etc.

Ministrul Finanțelor: Avem măsuri care încă acționează până pe 30 iunie

„Dați-mi voie să nu întru în măsuri concrete, pentru că este un program pe care îl voi prezența premierului României. Eu am văzut o versiune. Este aproape gata. Totuși trebuie să aduc aminte că măsurile pe care le-am luat expiră pe 30 iunie. Nu am putea implementa un program care să meargă peste celălalt. Avem măsuri care încă acționează până pe 30 iunie.

Vom prezența programul în această perioada, dar aplicabilitatea o să fie după ce expiră aceste măsuri. În același timp trebuie să fim atenți să vedem cum a reacționat economia în această perioada la aceste măsuri. Avem câteva indicii, dar totuși știți foarte bine că existe o perioada de întârziere în economie de la momentul în care iei o măsură și până îi vezi efectul în economie și de aceea implementarea programului economic se va face luând în calcul și aceste elemente. Trebuie să știm dacă sunt foarte multe părți în economie care au reacționat pozitiv unele măsuri pot să continue”, a spus zilele trecute ministrul Finațelor, Florin Cîțu.

Sursa: www.gândul.ro

Back to top button