Știrile 60m.RO

Dulce revanşă: un antreprenor a cumpărat banca care îi refuzase un credit în urmă cu 18 ani

Un antreprenor englez a putut simţi un gustul dulce al răzbunării, dar şi-a împlinit şi o ambiţie personală după ce, devenit milionar, a cumpărat sediul băncii care îi refuzase un împrumut în urmă cu 18 ani.

Adam Deering avea 21 de ani când o bancă din oraşul său natal, Urmston, Anglia, i-a refuzat un credit de 10.000 de lire sterline pe motiv că e prea tânăr şi nu are experienţă în afaceri.    În mod ironic el a pornit ulterior propria afacere de gestionare a datoriilor şi a dezvoltat şi alte afaceri de succes în domeniu.  

18 ani mai târziu, Adam Deering, care este şi un dezvoltator imobiliar, a cumpărat sediul Băncii Regale a Scoţiei pentru 450.000 de lire sterline – ca o revanşă, dar şi pentru a marca o ambiţie împlinită.

„Am crezut mereu că dacă munceşti din greu pentru visul tău, totul e posibil”, spune acum antreprenorul de 39 de ani care a cunoscut suişuri şi coborâşuri în afacerile sale.  

„Am renunţat la jobul meu de vânzător când aveam 21 de ani, întrucât eram sigur că sunt talentat şi pot dezvolta afaceri de succes. Dar cum nu aveam nicio leţcaie, aveam nevoie de un credit bancar”, povesteşte el, potrivit Manchester Evening News.  

„M-am dus la ei cu un plan de afaceri detaliat şi am cerut 10.000 de lire sterline, dar managerul băncii nu m-a luat în serios. Mi-am pus tot sufletul în el şi îmi amintesc că stăteam cu degetele încrucişate sub masă aşteptând să se uite pe el şi să-mi dea un răspuns. Am fost devastat când în cele din urmă mi-a spus că sunt prea tânăr şi lipsit de experienţă şi nu-şi pot asuma riscul cu mine”.  

Următoarele luni au fost grele pentru tânărul antreprenor care nu a avut bani decât pentru un mic birou fără mobilier în el. 4 luni a dat telefoane de pe podea înainte ca afacerea să devină una de milioane de lire.  

„În multe momente am crezut că s-a sfârşit, dar nu m-am dat bătut şi am fot răsplătit”, a spus el care în 2014, adică doi ani de la refuzul creditului, şi-a vândut afacerea pentru 5 milioane de lire.  

Adam Deering, proprietarul mai multor companii de milioane de lire sterline, între care şi o firmă de insolvenţă, ţine şi discursuri motivaţionale în care îşi spune povestea sa de succes.  

Antreprenorul are planuri mari pentru clădirea băncii pe care vrea să o transforme în spaţiu comercial, dar şi de locuit.

Sursa: Adevărul.ro

 • ANRE acuză: companiile din energie au FRAUDAT statul crescând artificial tarifele pentru subvenție
  ANRE acuză companiile din energie au fraudat statul crescând artificial tarifele pentru subvenție: „În cadrul verificărilor realizate s-au identificat furnizori de energie care au utilizat metode/mijloace de creştere artificială a preţului mediu ponderat de achiziţie prin încheierea la preţuri excesive de contracte de achiziţie intra-grup, pe pieţe centralizate (produse cu livrare pe termen scurt – …
 • FOTO: 169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
  Un tezaur extraordinar alcătuit din 169 de inele din aur, unic în Europa, a fost descoperit într-un mormânt de către arheologii Muzeului Ţării Crişurilor în cercetările arheologice derulate în acest an pe drumul de legătură între Oradea şi Autostrada A3. ”Este o descoperire fenomenală. Un asemenea tezaur nu mai există în Europa centrală şi de …
 • Sfatul unor sibieni cărora li s-a furat mașina în Grecia: ”Aveți grijă unde parcați!”
  O sibiancă a rămas fără un autoturism BMW Seria 5 în Atena, acesta fiind furat chiar din fața apartamentului pe care l-a închiriat de pe Booking, scrie Turnul Sfatului. ”Sunt cetățean român, venit în concediu în Grecia. Prin acest mesaj doresc să atrag atenția tuturor, turiștilor români, străini, autorități  asupra furturilor de mașini, aparținând turiștilor străini, …
 • Aeroportul Brașov ar putea deveni operațional din luna iunie 2023 
  Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023, a anunțat vineri, directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc. Anterior, se vehicula data de 1 noiembrie 2022 pentru operaționalizarea primului aeroport din România construit de la zero în ultimii 50 de ani. Printre factorii care contribuie la decalarea termenului de operaționalizare a aerportului …
 • David Popovici luptă, sâmbătă, pentru aurul la CE de nataţie, la 100 metri liber
  David Popovici va evolua, sâmbătă, în finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie pentru seniori, competiţie care se desfăşoară la Roma. Calificat în finală cu timpul de 46.98, record european şi al competiţiei, Popovici va încerca să câştige medalia de aur în cursa progamată la ora 19.22. Finala va fi …
Back to top button