Politică

AUR cere BNR scăderea dobânzilor și să nu îi pedepsească pe români și mediul de afaceri pentru lipsa de performanță a statului

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Băncii Naționale a României să utilizeze cu discernământ dobânda de politică monetară, astfel încât românii și mediul de afaceri să nu fie pedepsiți pentru lipsa de performanță a statului. Statul român se împrumută excesiv în acest moment și a devenit un concurent al mediului de afaceri în a culege banii de pe piață.

„Dobânda-cheie de politică monetară este motivul creşterii accelerate a indicelui ROBOR în ultimele zile, iar ratele bancare au crescut și ele într-un ritm alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către români. În unele cazuri, aproape s-au dublat. Nu este normal ca alții să plătească pentru lipsa de performanță a statului român, pentru pensiile speciale nesimțite și pentru subvențiile acordate partidelor de la buget”, a declarat președintele AUR George Simion.

„Antreprenorii români duc banii în zona economică, în servicii și în producție, în vreme ce statul se împrumută excesiv pentru a-și finanța deficitul bugetar și datoria publică. Profitul mediu al companiilor este de aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că investițiile cu credite ce au dobânzi de aproape 10% nu se mai justifică. BNR să impulsioneze reforma statului, nu să-i pedepsească pe românii cinstiți și să afecteze mediul de afaceri!”, a afirmat prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button