Știrile 60m.RO

Ludovic Orban: Voi propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane

Din rău în mai rău la capitolul restricții pentru populație. Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la organizarea acestora cu maximum 20 de persoane, în condițiile în care ar reprezenta una din principalele surse de îmbolnăvire cu coronavirus.

Întrebat, luni, dacă există posibilitatea să fie impuse și alte restricții, Orban a răspuns: „Să vă spun eu o restricție pe care am gândit-o pentru că am văzut că nu peste tot comitele județene pentru situații de urgență iau decizia respectivă. Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane”.

În acest moment, evenimentele private se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare.

„Sunt foarte mulţi organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunţilor şi este posibil inclusiv să luăm decizia de a nu mai permite organizarea unor astfel de evenimente private”, a spus Orban.

Sursa: Digi24

Back to top button