InternaționalȘtirile 60m.RO

După ce s-au descoperit 12 cazuri noi de COVID-19, China a anunțat că va testa în cinci zile un oraș cu 9 milioane de oameni

rașul chinez Qingdao își testează pentru Covid-19 întreaga populație de nouă milioane de oameni în doar cinci zile. Testarea în masă are loc după ce au fost depistate 12 cazuri noi la un spital care trata pacienții cu coronavirus veniți din străinătate.

În luna mai, China a testat întregul oraș Wuhan, cu 11 milioane de locuitori, care a fost epicentrul pandemiei globale. În mare măsură, China are acum virusul sub control, spre deosebire de state din alte părți ale lumii care se confruntă cu un număr mare de cazuri și restricții severe.

Într-o declarație postată pe rețeaua socială chineză Weibo, Comisia municipală de sănătate din Qingdao a spus că au fost descoperite șase cazuri noi de Covid-19 și șase pacienți asimptomatici. Toate cazurile au fost legate de același spital, potrivit BBC.

Autoritățile chineze au acum o strategie de testare în masă chiar și atunci când este vorba de un număr redus de cazuri.

Sursa: Digi24

Back to top button