Încă un caz de agresiune asupra unui pădurar care a surpins o acțiune de furt de arbori
Cristian P., pădurar al Ocolului Silvic Perișor din cadrul Direcției Silvice Dolj, a fost agresat sâmbătă, de o persoană surprinsă în timp ce tăia ilegal arbori în cantonul silvic al cărui titular este, a transmis Romsilva într-un comunicat de presă.
Angajatul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva se afla într-o acțiune de monitorizare a unei lucrări când a descoperit într-o parcelă învecinată o persoană care tăiase ilegal trei arbori, cu un volum de 1,3 metri cubi. Acesta a urmărit atelajul încărcat cu lemne, iar când a ajuns în satul Verbicioara, pădurarul a fost înconjurat de mai multe persoane agresive.
Individul suspectat că a taiat arborii ilegal l-a lovit pe pădurar cu un obiect contondent în zona capului. Pădurarului Cristian P. i s-au acordat îngrijiri medicale, având un traumatism la nivelul capului. În prezent, starea sa este stabilă, transmite Romsilva.
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Plenița l-au identifact pe agresor, lemnul tăiat ilegal a fost confiscat, iar cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești.
Număr impresionant de agresiuni comise aspra pădurarilor
Chiar dacă recent s-a modificat Codul Silvic, fiind înăsprite sancțiunile pentru încălcarea legeii silvice, acțiunile de furt continuă. Până anul acesta, în pădurile din România se puteau tăia 5 mc de lemn, fără ca acest lucru să însemne infracțiune, ci doar contravenție. După modificarea Codului Silvic, indiferent de valoarea prejudiciului produs, tăiatul ilegal al arborilor a devenit infracţiune, fiind pedepist ca atare.
Conform unui raport al Regiei Naționale a Pădurilor, din 2015 și până în momentul prezent s-au înregistrat 171 de agresiuni asupra personalului care asigură paza pădurilor.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.
Sursa: G4Media
- Adrian Vasilescu(BNR): Liberalizarea prețurilor la energie a produs inflație și sărăcieLuna iulie a venit cu inflaţia în jos, iar pentru prima dată creşterile la mărfuri alimentare şi la mărfurile nealimentare se aliniază, a declarat, joi, pentru Agerpres, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României. „Sunt câteva idei care merită să fie subliniate, începând cu faptul că, iată, luna care s-a încheiat nu de …
- Viorel Focșa (AUR) acuză PSD de ipocrizie: De ce nu ați negociat înlocuirea lui Virgil Popescu de la Energie când ați intrat la guvernare?Ministerul Energiei a cerut la rectificarea bugetară nu mai puțin de 31 de miliarde de lei privind schema de sprijin din energie. Alocarea acestor fonduri ar duce țara în colaps financiar. Subiectul a fost dezbătut în cadrul emisiunii „România la raport” de la România TV, unde deputatul PSD Radu Cristescu a explicat că ministrul Virgil …
- Mircea Dăneasa: Aviz favorabil pentru proiectul AUR privind acordarea unui tichet de 1000 lei pentru fiecare nou-născutConsiliul Legislativ a avizat favorabil un proiect de lege al partidului AUR privind stimularea natalității. Potrivit inițiativei, statul va acorda, pentru fiecare copil nou-născut pe teritoriul României, un tichet social pe suport fizic, în cuantum de 1000 lei, destinat achiziției de hrană pentru bebeluşi, articole vestimentare, de lenjerie şi de produse dermato-cosmetice. Dacă va fi …
- Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc a călcat în picioare steagul RomânieiCe sfidare mai mare vrei, la adresa legii și a cetățenilor României decât „marele eveniment Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc?! ”80.000 de lei din banii târgumureșenilor aruncați pe fereastră spre acest eveniment de promovare a Ținutului Secuiesc, care nu aduce absolut nimic municipiului Târgu Mureș. Un proiect ilegal care a primit votul majorității UDMR și …
- Gazele s-au scumpit cu peste 70%, iar uleiul cu aproape 52%, într-un anRata anuală a inflaţiei în luna iulie 2022 comparativ cu luna iulie 2021 este 15%, scăzând uşor de la 15,1%, iar comparativ cu decembrie 2021 este 11%, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS). „Preţurile de consum în luna iulie 2022 comparativ cu luna iunie 2022 au crescut cu 0,9%. Rata inflaţiei …