Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Drumurilor din R. Moldova vor fi reabilitate cu bani europeni

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană pentru Investiţii vor acorda Republicii Moldova un împrumut de 300 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor naţionale M2, M3 şi M5.

Ministrul economiei şi infrastructurii de la Chișinău, Sergiu Railean, a adresat o cerere de finanţare în adresa acestor două instituţii financiare şi, recent, a primit confirmarea aprobării plăţilor.

Ministerul precizează că finanţarea corespunde obiectivelor de investiţii a instituţiilor financiare europene pentru regiunea Parteneriatului Estic, agreat cu Comisia Europeană în 2019. În afară de finanţarea investiţiilor de capital, împrumutul-cadru va fi, de asemenea, un catalizator pentru utilizarea resurselor de asistenţă tehnică pentru pregătirea unei linii de investiţii derivate în infrastructura rutieră, relatează IPN.

Implementatorul proiectului este Administraţia de stat a Drumurilor. Perioada de implementare a proiectului urmează să fie negociată şi stabilită în Acordul de finanţare.

Back to top button