Știrile 60m.RO

Militar român, decorat cu medalia „NATO Meritorious Service”

Secretarul general al NATO i-a conferit medalia “NATO Meritorious Service” maiorului român Marius Tincu ca urmare a serviciului remarcabil executat pe timpul îndeplinirii misiunilor NATO, informează Ministerul Apărării Naționale într-o postare pe rețelele de socializare.

Distincția „NATO Meritorious Service Medal” i-a fost înmânată maiorului Tincu de către generalul-maior Vasile Toader, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării.

Medalia a fost conferită de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, în urma nominalizării ofițerului român de către generalul Austin S. Miller, comandantul misiunii „NATO Resolute Support” din Afganistan.Potrivit certificatului care însoțește medalia, maiorului Marius Tincu i-a fost conferită această distincție ca urmare a serviciului remarcabil executat pe timpul îndeplinirii misiunilor NATO. Evenimentul, în format restrâns, a fost organizat la sediul Statului Major al Apărării, în data de 29 septembrie, de către Direcția de Planificare Strategică, la inițiativa generalului de brigadă Mircea Gologan, șeful structurii.

Maiorul Marius Tincu și-a desfășurat activitatea în cadrul Comandamentului de Forțe Întrunite NATO din Brunssum (Joint Force Command Brunssum), în perioada 2016 – 2019. Expertiza și capacitatea de analiză în timp real, de la nivel tactic la nivel strategic, ale militarului român au contribuit la informarea oportună și consilierea echipei de comandă din cadrul Comandamentului JFC Brunssum. Totodată, în calitate de ofițer specialist din cadrul echipei Afghan Focus Group, maiorul Marius Tincu a fost responsabil de coordonarea și sincronizarea activităților de sprijin pentru misiunea Resolute Support din Afganistan. Pe durata misiunii la JFC Brunssum, a fost dislocat în Afganistan ca parte a echipei Comandamentului Suprem Aliat în Europa (SHAPE) pentru a sprijini comandamentul misiunii din acest teatru de operații în vederea consolidării și optimizării procesului de generare al forțelor.

Back to top button