Militar român, decorat cu medalia „NATO Meritorious Service”
Secretarul general al NATO i-a conferit medalia “NATO Meritorious Service” maiorului român Marius Tincu ca urmare a serviciului remarcabil executat pe timpul îndeplinirii misiunilor NATO, informează Ministerul Apărării Naționale într-o postare pe rețelele de socializare.
Distincția „NATO Meritorious Service Medal” i-a fost înmânată maiorului Tincu de către generalul-maior Vasile Toader, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării.
Medalia a fost conferită de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, în urma nominalizării ofițerului român de către generalul Austin S. Miller, comandantul misiunii „NATO Resolute Support” din Afganistan.Potrivit certificatului care însoțește medalia, maiorului Marius Tincu i-a fost conferită această distincție ca urmare a serviciului remarcabil executat pe timpul îndeplinirii misiunilor NATO. Evenimentul, în format restrâns, a fost organizat la sediul Statului Major al Apărării, în data de 29 septembrie, de către Direcția de Planificare Strategică, la inițiativa generalului de brigadă Mircea Gologan, șeful structurii.
Maiorul Marius Tincu și-a desfășurat activitatea în cadrul Comandamentului de Forțe Întrunite NATO din Brunssum (Joint Force Command Brunssum), în perioada 2016 – 2019. Expertiza și capacitatea de analiză în timp real, de la nivel tactic la nivel strategic, ale militarului român au contribuit la informarea oportună și consilierea echipei de comandă din cadrul Comandamentului JFC Brunssum. Totodată, în calitate de ofițer specialist din cadrul echipei Afghan Focus Group, maiorul Marius Tincu a fost responsabil de coordonarea și sincronizarea activităților de sprijin pentru misiunea Resolute Support din Afganistan. Pe durata misiunii la JFC Brunssum, a fost dislocat în Afganistan ca parte a echipei Comandamentului Suprem Aliat în Europa (SHAPE) pentru a sprijini comandamentul misiunii din acest teatru de operații în vederea consolidării și optimizării procesului de generare al forțelor.
- Reuters: Ucraina este în incapacitate de platăDouă importante agenții internaționale de evaluare financiară, S&P și Fitch, au coborât ratingul de țară atribuit Ucrainei până la SD (‘selective default’), respectiv RD (‘restricted default’), în condițiile în care sunt de părere că acordul de restructurare a datoriilor anunțat recent este unul dezastruos, transmite Reuters conform Profit.ro. O țară este considerată în „default” (-incapacitate de …
- The Washington Post: Zăcămintele energetice, de metale și minerale ale Ucrainei, în valoare de minim 12,4 trilioane de dolari, sunt acum sub controlul RusieiDupă aproape șase luni de lupte în Ucraina, Rusia și-a extins controlul asupra unora dintre cele mai bogate ținuturi minerale din Europa, potrivit The Washington Post. Ucraina avea unele dintre cele mai mari rezerve de minereu de titan și fier din lume, zăcăminte de litiu neexploatat și resurse masive de cărbune. Acestea valorează zeci de trilioane de dolari, mai notează …
- Damen Mangalia mărește cu 2 milioane de euro factura pentru reparația unei nave a Ministerului ApărăriiȘantierul Damen Mangalia a încheiat un al treilea act adițional pentru lucrări suplimentare de reparații la NMS Grigore Antipa, majorând astfel valoarea totală a contractului cu aproape 10 milioane de lei (circa 2 milioane de euro), de la 32,7 la peste 41 milioane de lei. De remarcat faptul că actualul deținător al portofoliului la Economie, …
- VIDEO// România în paragină: Cum arată astăzi cea mai bogată mină de aur din Munţii Apuseni?Cea mai bogată mină de aur din Munţii Apuseni, ţara moţilor crişeni, a fost închisă și lăsată în paragină de către conducătorii trădători de țară. În loc să o retehnologizeze mafia care a pus stăpânire pe țară în ultimii 32 de ani a preferat să o închidă, astfel România a devenit o țară de lumea …
- Un soi vechi de varză românească prezentată la Congresul mondial de Horticultură!Un soi vechi românesc de varză va fi prezentat la Congresul mondial de Horticultură, organizat în Franţa între 14 şi 20 august. Astfel, experții români din Buzău își prezintă cercetările în fața reprezentanților din 200 de țări care iau parte la respectabilul Congres. O delegație formată din cercetători de la Banca de Resurse Genetice Vegetale …