Politică

George Simion: AUR propune premier independent, care să facă tranziția către alegeri anticipate

Co-președintele AUR, George Simion, a declarat luni, înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, că formațiunea politică pe care o conduce propune un premier independent, iar dacă Iohannis îl va propune din nou pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru, „în acel moment, AUR va iniția procedurile de suspendare a președintelui”.

„AUR propune premier independent, care să facă tranziția către alegeri anticipate. În momentul ăsta am purtat discuții și cu celelalte formațiuni, nu există o altă majoritate parlamentară. Dar AUR își oferă sprijinul pentru stabilitate.

Noi ne dorim un premier independent precum Călin Georgescu, așteptăm și celelalte formațiuni să vină cu un nume pe care-l să-l agreem”.

Îi semnalăm președintelui Iohannis că această întârziere și temporizare nu poate să se prelungească. Klaus Iohannis trebuie să facă azi o nominalizare în urma discuțiilor pe care le purtăm, altfel dacă va merge cu propunerea să pună un om de paie, să facă figurație, și apoi să vină premier Florin Cîțu nu este acceptabil. În acel moment, AUR va iniția procedurile de suspendare  a președintelui. Am pierdut o săptămână degeaba, ce am așteptat, să joace președintele golf, să meargă la Sibiu, să se întoarcă”, a afirmat Simion.

„Orice tergiversare va fi interpretată de noi ca o încercare de a-l menține pe Florin Cîțu la Palatul Victoria. Noi în acest moment venim cu o propunere care sperăm să găsească o majoritate, un protocol pentru alegeri anticipate, până atunci țara să fie condusă de un premier independent”, a mai spus liderul AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button