Știrile 60m.RO

O româncă a fost dată în judecată de Casa de Asigurări pentru o operație suferită în urmă cu zece ani, în Italia

Potrivit monitorulbt.ro , este vorba despre o femeie din Botoșani, operată în Italia în urmă cu zece ani, când era studentă. Aceasta a fost dată în judecată de Casa de Asigurări de Sănătate pentru plată costurilor intervenției medicale din Italia.

Potrivit sursei citate, botoșăneancă a plecat în vară lui 2011 în Italia, iar pe 14 iulie 2010, s-a prezentat la Serviciul de Prim Ajutor din Regiunea Umbria, Italia, acuzând febră, vărsături și dureri abdominale. În urmă consultației, tânăra a fost trimisă acasă, dar a doua zi, întrucât durerile se accentuaseră, a mers din nou la spital unde a fost operată, însă numai după ce a făcut dovada că este asigurată în România.

Tânără a fost internată în spitalul din Marsciano, Italia, o săptămână, iar ulterior, reprezentanții spitalului din Italia au comunicat Casei Naționale de Sănătate din România documentele aferente și au solicitat achitarea contravalorii serviciilor medicale, lucru care a și fost făcut.

În vară anului trecut, Casa de Asigurări de Sănătate a dat-o în judecată pe botoșăneancă, cerându-le judecătorilor să o oblige la plata costurilor serviciilor medicale din Italia. Românca a câștigat pentru că dreptul Casei de Asigurări de Sănătate de a cere banii s-a prescris. Casa de Asigurări a fost obligată să achite și cheltuielile de judecată.

Sursa foto : cnas.ro

Back to top button