InternaționalȘtirile 60m.RO

Deși au trecut 30 de ani la reunificarea Germaniei, două treimi din germani consideră că acest proces nu este încă finalizat

Aproximativ două treimi dintre germani cred că integrarea dintre Estul şi Vestul ţării, altădată separate, încă nu este completă, arată rezultatele unui sondaj realizat de YouGov la comanda dpa.

Potrivit sursei, 64% dintre respondenţi au spus că nu văd procesul de reunificare ca fiind unul complet, în condiţiile în care diferenţele în ceea ce priveşte condiţiile de trai din fosta Germania de Est şi fosta Germanie de Vest sunt încă mult prea mari. Doar 24% consideră că reunificarea a fost realizată, în timp ce 12% nu au dat un răspuns.

În zonele care erau înainte parte din Germania de Est, Republica Democrată Germană (RDG), 83% consideră reunificarea incompletă, în timp ce în zonele care făceau altădată parte din Germania de Vest o astfel de părere au doar 59%.

Sâmbătă se vor sărbători 30 de ani de la reunificarea oficială a Germaniei de Vest şi Germaniei de Est, state separate după Al Doilea Război Mondial.

Back to top button