Știrile 60m.RO

13 ani de la instalarea în funcție a Patriarhului Daniel

Biserică Ortodoxă Română (BOR) aniversează, miercuri, 13 de ani de la intronizarea că Patriarh a Preafericitului Daniel.

Biroul de presă al Patriarhiei Române a informat că : „De la ora 9,00, se va săvârși Sfântă Liturghie în Catedrală Patriarhală, iar la oră 11,00 va fi oficiată slujbă de Te Deum, că mulțumire plină de recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 13 ani de slujire patriarhală”.


Vor participa membrii Sfântului Sinod, membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc, membrii Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, personalități ale vieții publice și culturale. De la oră 12,00, în sală Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, se va desfășura un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităților de stat, precum și din partea altor instituții publice.
Ceremonia de întronizare a Preafericitului Părinte Daniel că Patriarh al Bisericii Ortodoxe a avut loc la 30 septembrie 2007. În Gramata Sinodală, semnată de către toți membrii Sfântului Sinod, au fost reliefate calitățile noului patriarh, „care s-a arătat vrednic de chemarea la această înaltă demnitate, prin statornicia în mărturisirea dreptei credințe, a sfintei Biserici Ortodoxe de Răsărit, prin pilduitoarea și întreită slujire învățătorească, sfiintitoare și conducătoare că arhiereu al lui Hristos, prin neobositul zel misionar, prin largă lucrare pastornala și social-caritativă în slujba pastoritilor, prin promovarea, întărirea și înnoirea lucrării administrative bisericești în Arhiepiscopia Iasilor”.

Sursa foto : impact.ro

Back to top button