Economie

În secret, Guvernul Ciolacu a extins concesiunile OMV pe 15 ani

Guvernul Ciolacu a aprobat în secret, după două amânări succesive, extinderea cu 15 ani a perioadei de concesiune pentru 9 perimetre de hidrocarburi concesionate de OMV Petrom începând cu 1997, compania controlată de grupul austriac omonim descoperind anul trecut noi zăcăminte de hidrocarburi pe 3 dintre acestea.

Hotărârea de aprobare a actului adițional la acordul petrolier prin care a fost prelungită concesiunea a fost adoptată în ședința de joi și publicată imediat în Monitorul Oficial. HG-ul nu a figurat pe agenda ședinței, iar aprobarea sa nu a fost anunțată după întrunirea miniștrilor.

Acordul are ca obiect perimetrele petroliere Adjud, Băicoi, Târgoviște, Urziceni Est, București, Craiova, Pitești, Târgu Jiu (toate onshore) și Istria (offshore). La Adjud și Urziceni, concesiunea este deținută în cote egale de OMV Petrom și Hunt Oil.

Marcel Ciolacu se dovedește a fi o slugă a OMV, mai mare chiar și decât Klaus Iohannis. PSD partid de ocupație.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button