Știrile 60m.RO

Alin Nica, propus preşedinte interimar al PNL Timiş de primarii liberali. Alin Popoviciu şi Cosmin Buboi ar putea fi scoşi de pe lista de la CJ Timiş

alin nica pnl timis

Cum era de anticipat, Alin Nica va deveni noul preşedinte interimar al PNL Timiş, în urma demisiei lui Nicolae Robu. Un prima pas în acest sens l-au făcut primarii liberali din Timiş, care i-au fost alături de mai mulţi ani. PNL Timiş este pregătit să demareze negocierile cu USR PLUS pentru constituirea unor majorităţi administrative în judeţ.
Preşedintele ales al CJ Timiş, Alin Nica, a avut astăzi o primă întâlnire cu primarii liberali din judeţ. La întâlnire au mai participat prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul Marilen Pirtea, dar şi oarecum surprinzător primarul ales al comunei Săcălaz, Nicu Viorel (PMP). În timpul şedinţei, primarii au propus ca Alin Nica să fie numit preşedinte interimar al PNL Timiş, în urma demisiei lui Nicolae Robu. De asemenea s-au stabilit termenii în care vor fi demarate negocierile cu USR PLUS, în vederea constituirii unor majorităţi în consiliile locale din judeţ, dar şi la CJ Timiş.
De altfel, la Consiliul Local Timişoara şi CJ Timiş s-a stabilit că lucrurile sunt clare. Astfel, PNL şi USR PLUS vor avea câte un vicepreşedinte, respectiv un viceprimar. În consiliile locale unde cele două partide pot face majorităţi, dar nu au primar, vor susţine acelaşi candidat pentru funcţia de viceprimar. S-a discutat, de asemenea, despre constituirea unei echipe care va merge la negocieri cu reprezentanţii USR PLUS. Din aceasta vor face parte, printre alţii, Nica, Pirtea, Dănuţ Groza (primar Sânnicolau Mare), Ilie Suciu (Lenauheim), dar şi alţi parlamentari.
În timpul întâlnirii s-a vorbit şi despre nevalidarea mandatelor pentru unii liberali de pe lista de la CJ Timiş. Este vorba, în primul rând, de Alin Popoviciu (încă secretar general al organizaţiei) şi Cosmin Buboi, oameni apropiaţi ai fostului preşedinte Nicolae Robu. Acest lucrua fost admis şi de Nica.
„Nu discut acum despre oameni,

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button