PoliticăȘtirile 60m.RO

Surpriză alegeri locale: AUR a câștigat 3 primării și 100 de consilieri locali

O dată cu finalizarea numărării tuturor voturilor din alegerile locale din 27 septembrie a.c., Alianța pentru Unirea Românilor a obținut trei mandate de primari și aproape 100 de consilieri locali. Aceste rezultate pot fi traduse în următoarele cifre: o sută de mii de oameni au votat AUR.

Claudiu Târziu, copreședintele AUR a declarat într-o postare făcută de acesta pe rețelele de socializare că deși alianța nu a avut candidați în 70% din UAT-uri, îi este întemeiată speranța că pe 6 decembrie Alianța pentru Unirea Românilor va intra în Parlament.

Totodată, Claudiu Târziu mai spune că au reșusit să facă campanie electorală cu un buget la nivel național de 23.000 de euro, în condițiile în care marile partide au folosit milioane de euro pentru a-și face campanie.

Cu toate acestea, canditații AUR la sectoarele Primăriei Capitalei s-au plasat pe un onorabil loc 7.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ne-ați susținut să trecem acest prim examen la urne. Vă asigur că votul dvs contează pentru noi mai mult decît înseamnă în număr de mandate: este un impuls pentru a continua. Nu este un vot irosit, este un vot în egală măsură util și de conștiință. Vă sntem obligați pentru acest vot și ne vom strădui mai mult pentru a ne face auzit mesajul și pentru a fi convingători și pentru electoratul care ieri a stat acasă”, mai spune Claudiu Târziu, copreședintele AUR în postarea sa de pe Facebook.

Primarii Alianței pentru Unirea Românilor care au câștigat la aceste alegeri locale sunt:

Sandu Sorin Alin, com. Amara, Ialomița

Nicolae Damian, com. Pufești, Vrancea

Dan Aldea, com. Valea Lungă, Alba

Back to top button