Știrile 60m.RO

Posibil caz de dopaj la Rapid Bucureşti

Jucătorul echipei de fotbal Rapid București, Cătălin Hlistei, s-a prezentat luni la sediul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), unde a dat declarații referitoare la modul de administrare a substanței betametazona, cu care a fost depistat pozitiv și care se regăsește într-un spray nazal.

Surse din cadrul grupării giulestene au declarat pentru AGERPRES că Betametazona, o substanță antiinflamatoare și imunosupresiva, nu este interzisă de regulamentele antidoping dacă este administrată altfel decât intravenos, .

„În funcție de calea de administrare, acea substanță nu este considerată doping, dar trebuie să explici, să demonstrezi. Urmează ca laboratorul să analizeze dacă declarațiile au fost adevărate. Una e pe venă și alta sunt picăturile de nas”, a precizat sursa citată.

Clubul Rapid a precizat într-un comunicat de presă că jucătorul nu a încălcat reglementările antidoping și că are drept de joc.

„Ni s-au solicitat explicații cu privire la modalitatea de administrare a unei substanțe ce se găsește, printre altele, și într-un spray nazal pe care jucătorul l-a folosit ocazional. Substanța nu este interzisă de reglementările antidoping dacă este administrată pe această cale, respectiv că decongestionant nazal. Drept urmare, suntem convinși că informațiile puse la dispoziția Agenției Naționale Antidoping sunt lămuritoare și că nu va există o investigație în adevăratul sens al cuvântului. La acest moment nu avem un caz. Jucătorul nostru nu a încălcat reglementările antidoping, el are drept de joc și este alături de echipă, atenția lui fiind concentrată pe următorul meci pe care îl avem de disputat”, se arată în comunicatul FC Rapid.

Jucătorul Cătălin Hlistei, 26 de ani, a fost descoperit pozitiv la betametazona, în urmă unui test efectuat după o partidă din cadrul sezonului trecut al Ligii a ÎI-a.

Sursa foto : fcrapid.ro

Back to top button