InternaționalȘtirile 60m.RO

Joe Biden, contracandidatul lui Trump pierde sprijinul autorităților

Sprijinul acordat de cei care aplică legea pentru Joe Biden începe să se estompeze, deoarece observațiile fostului vicepreședinte despre protestele care au izbucnit la nivel național în urma uciderii lui George Floyd au convins un număr mare de polițiști că face politică de stânga, potrivit unui raport.

Biden, presupusul candidat la președinție din partea democraților, s-a concentrat asupra reformei poliției și a problemelor de supraveghere, creând percepția că nu este solidar cu poliția, care a fost vizată în violențele care au izbucnit în timpul protestelor declanșate de moartea lui George Floyd, notează nypost.com.

„În mod clar, el a făcut o mulțime de schimbări în declarațiile sale, dar a continuat să se deplaseze spre politica de stânga și a căzut profund în sondaje”, a spus Bill Johnson, directorul executiv al Asociației Naționale a Organizațiilor de Poliție.

„Pentru Joe Biden, poliția clătină din cap, pentru că obișnuia să fie un tip cu coloană vertebrală care sprijinea forțele de ordine”, a spus el. „Dar se pare că la vârsta sa, din orice motiv, scrie un capitol final trist când vine vorba de susținerea aplicării legii.”

Biden într-un discurs marți, în Philadelphia, a solicitat reforma poliției la nivel național printr-un proiect de lege și a cerut departamentelor de poliție din toată țara să înceapă reorganizări imediate pentru a elimina polițiștii răi.

În schimb, președintele Trump a susținut o abordare de tip „lege și ordine” pentru a face față protestelor și a propus invocarea unei legi din 1807 care să-i permită să desfășoare armata americană pentru a potoli violențele.

Jim Pasco, directorul executiv al Ordinului de Poliție Fraternal, care a lucrat cu Biden la proiectul de lege din 1994 și alte legislații, a declarat că poliția s-a mutat mai mult spre politica de dreapta, întrucât aceștia sunt în centrul atacurilor de stânga.

„Există două evoluții în două direcții. În ceea ce privește problemele legii și ordinii, Biden avea drept de centru: proiectul de lege al crimei din 94, legea Brady și pedepsele sporite. Dar, pe măsură ce timpul a trecut, pozițiile sale s-au moderat până în momentul în care ne aflăm astăzi, când nu mai este considerat un tip al legii și al ordinii, în sensul că forțele de ordine o văd „, a declarat Jim Pasco.

„De asemenea, odată cu trecerea timpului, comunitatea celor care aplică legea a devenit mult mai conservatoare. Astăzi, FOP și alte grupuri sunt mult mai puțin deschise să abordeze problemele de control al armelor, lucruri pe care în mod tradițional le-au susținut și pentru care Biden a lucrat”, a mai spus Pasco.

Reprezentantul Florida Val Demings, fost șef de poliție din Orlando, a vorbit în numele campaniei lui Biden pentru apărarea candidatului.

„Cei care aplică legea, pompierii, știu cine este Joe Biden. Ei știu cine este pentru că a stat alături de funcționarii noștri în cele mai dure momente din viața lor ”, a spus Demings, care este considerat un aliat în cursa pentru presidențiale al lui Biden.

Back to top button