Știrile 60m.RO

Se întâmplă în România : Un primar care a murit poate fi votat la alegerile locale de duminică

Conform Agerpres, numele primarului decedat al comunei Deveselu, Ion Aliman, care candida la scrutinul de duminică pentru un nou mandat, din partea PSD, rămane pe buletinele de vot deoarece aceste documente au fost tipărite înainte de decesul candidatului, potrivit reprezentanților Biroului Electoral Județean (BEJ) Olt.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Tone , declară că : „Potrivit unei hotărari a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică și procesul electoral își urmează cursul”.

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitală, la aproximativ o săptămană după ce a fost testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. El a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obținut un nou mandat în 2016 și acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD. A fost ofițer de marină timp de 30 de ani, din care 20 de ani a fost căpitan de navă de pasageri.

Pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu mai sunt două nume: Ion Păun, candidat ALDE și candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

Surs foto : fanatik.ro

Back to top button