Știrile 60m.RO

Lăsaţi suporterii pe stadioane!

Îmi pun întrebarea de ce suporterii nu sunt lăsați pe stadion . Același răspuns din partea autorităților: „luptăm cu Covidul și trebuie să luăm cele mai bune mai bune măsuri pentru diminuarea răspândirii acestuia” . O prostie. De fapt, va luptați cu voi înșivă.

De ce spun asta? Nu pentru că sunt eu un mare fan al fotbalului. Încerc să mă mențin cât de obiectiv se poate , dar nu este logic să se deschidă restaurantele, de hipermarketuri nu mai vorbesc, iar meciurile de fotbal care sunt în aer liber să fie private de spectatori. Nu-i așa că nu ați auzit pe nimeni care s-a îmbolnăvit de Covid în hipermarket? Nici eu . Prietenii știu de ce ! Iar greierele deghizat în prim ministru, cel cu nume de bariton, pe numele său Ludovic Orban, declară : “Pericolul mare la meciurile cu public, primii care vin la stadion sunt galeriile. Sunt foarte greu de controlat. Galeriile trăiesc unii langă alții, ca să nu mai spun cantă, scandează, n-o să stea cu măsti pe figură. E foarte greu să asiguri respectarea regulilor în galerii. Riscul e foarte mare”

Păi, măi Ludovic, ideea este următoarea: suporterii nu sunt niște ciumați care nu știu să respecte reguli. Suporterii nu sunt o categorie aparte care trebuie ținută cu biciul. Suporterii sunt aceiași oameni care merg zi de zi la serviciu și care respectă aceleași reguli în transportul în comun , sunt aceiași oameni care fac cumpărături și respectă regulile în magazine, aceiași oameni care asistă la slujbe în Biserică , aceiași oameni responsabili. Nu li se poate lua dreptul de a asista cu devotament maxim la meciurile echipei favorite.

Iar dacă tot va este frică, puteți încerca o probă: câteva etape să permiteți accesul unui procent din capacitatea maximă a unui stadion și cu respectarea, firește, a regulilor de distanțare socială. Apoi, tragem concluzii? Nu ar fi mai bine așa?

Nu mai vorbesc de faptul că toate țările civilizate au început să diminueze restricțiile. Franța , de exemplu , a redat suporterilor accesul în tribune, iar vecinii noștri, Ungaria, Bulgaria, Serbia au permis accesul într-o proporție de 30%.

Acest guvern incompetent nu a făcut nimic pozitiv pentru țara, iar acum se dau mai catolici decât Papa. Nu sunt decât niște persoane limitate.

Lăsați suporterii pe stadion! Este un îndemn, nu o amenințare

Alexandru Florian Săraru – profesor, scriitor și antreprenor

Back to top button