Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Rep. Moldova: Se anunță proteste la Chișinău pentru alegeri libere și corecte

Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat organizarea unei acțiuni de protest pentru miercuri, 23 septembrie, în fața Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova.

„Opriți fraudarea alegerilor. Vrem alegeri libere și corecte! Dodon știe că pierde alegerile, că oamenii nu-l vor vota. Dodon este laș, el nu poate lupta cinstit și se ascunde în spatele CEC-ului. Numeroase semnături pentru înregistrearea prealabilă în vederea deschiderii unor secții de vot în Rusia sunt false. PAS a cerut CEC să le verifice și anuleze semnăturile false. De asemenea, CEC încearcă, în mod nejustificat, să blocheze finanțarea candidaților de către partide. Un alt risc de fraudare a alegerilor este transportarea organizată și contra bani a alegătorilor din regiunea transnistreană”, se arată într-un comunicat.

Astăzi, începând cu ora 12:00, reprezentații PAS au menționat că vor depune la CEC, semnăturile colectate pentru candidatul PAS, Maia Sandu și vor cere „respectarea dreptului la vot al tuturor oamenilor din țară și de peste hotare, indiferent că sunt din Vest sau din Est, cu condiția ca aceștia să fie oameni reali!”.

Back to top button