Preşedintele Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden vor discuta timp de 90 de minute despre Curtea Supremă, coronavirus, integritatea votării şi ”rase şi violenţă în oraşele noastre”, în prima lor dezbatere electorală faţă în faţă, programată pe 29 septembrie, transmite Reuters, citată de News.ro.
Trump şi Biden vor aborda fiecare dintre aceste patru subiecte, pe lângă economie şi rezultatele personale, pe parcursul a şase segmente, fiecare de câte 15 minute, a anunţat Comisia pentru Dezbaterile Prezidenţiale.
Aceasta va fi prima dezbatere a unei campanii electorale perturbată de pandemia de coronavirus, care a complicat planurile de a organiza votul în secţiile de votare, a omorât peste 200.000 de americani şi a lăsat milioane de oameni fără un loc de muncă.
Între timp, eliberarea unui loc la Curtea Supremă, prin moartea, vineri, a judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, a devenit rapid un subiect de campanie, perspectiva unei majorităţi conservatoare de 6 la 3 galvanizând alegătorii ambelor partide.
Subiectele dezbaterii au fost alese de moderatorul Chris Wallace, prezentator al Fox News.
În mai multe state americane a început deja votul anticipat, înaintea alegerilor din 3 noiembrie.
Formatul dezbaterii este conceput să ”încurajeze discuţii profunde pe tema unor subiecte importante cu care se confruntă ţara”, au arătat organizatorii, adăugând că subiectele s-ar putea schimba pe măsura evoluţiei ştirilor.
Trump şi Biden vor avea o audienţă limitată în sala unde va avea loc dezbaterea, dar ar urma să atragă milioane de privitori în faţa televizoarelor.
Dezbaterea va avea loc într-un campus comun din Cleveland al Case Western Reserve University şi Cleveland Clinic.
Trump şi Biden urmează să se mai întâlnească de două ori, pe 15 şi pe 22 octombrie.
Sursa: News.ro
- George Simion, anunț pentru tineri: Ești elev sau student? Hai în ParlamentGeorge Simion a făcut un anunț inedit: elevii din ultimul an de liceu și tinerii studenți, din țară și de peste hotare, au ocazia să participe la un program de inițiere în activitățile din Parlament. Alianța pentru Unirea Românilor organizează în perioada 1 iunie – 31 august 2022 un program inițiere în activitățile din Parlament pentru studenți …
- Senatorul Călin Matieș i-a transmis personal președintelui Ungariei: Transilvania a fost, este și va fi mereu româneascăSenatorul Călin Matieș s-a dus sâmbătă peste președintele Ungariei, Katalin Novak, aflată în centrul istoric din Alba Iulia la dezvelirea statuii princepelui transilvănean Gábor Bethlen și i-a dăruit acesteia un buchet de flori și un tricolor. Senatorul i-a transmis că Transilvania a fost, este și va fi mereu românească. Senatorul de Alba a scos un …
- Șeful „Grupului Mozart”: Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucraineniiPe măsură ce războiul Rusiei în Ucraina se apropie de trei luni, Moscova nu a reușit să-și atingă niciunul dintre obiectivele sale principale. Forțele ruse au suferit înfrângeri umilitoare și pierderi mari și acum își concentrează eforturile pe o parte mult mai mică a estului Ucrainei. De când invazia Rusiei a început pe 24 februarie, …
- Jurnalistul Adelin Petrișor și-a dat demisia de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postuluiJurnalistul Adelin Petrișor a anunțat pe blogul personal că a demisionat de la Euronews România, invocând motive care „nu sunt dramatice”. „Motivele nu-s dramatice, dar mă privesc doar pe mine şi pe cei din conducerea staţiei. Cum sunt tot felul de ”prieteni” care abia aşteaptă să inventeze spun totuşi că nu a fost vorba de …
- Parlamentul European: Datoriile externe ale Ucrainei ar putea fi șterseParlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită UE să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei pentru războiul său împotriva Ucrainei, precum și să confiște activele înghețate ale oligarhilor ruși. Parlamentul European a solicitat confiscarea bunurilor oligarhilor ruși înghețați în UE și impunerea de sancțiuni împotriva europenilor, care se află încă în consiliile de administrație ale …