Știrile 60m.RO

După 40 de ani ,asasinul lui John Lennon și-a cerut iertare văduvei muzicianului

Mark Chapman, pe numele său, bărbatul care l-a împușcat mortal pe John Lennon, a cerut iertare văduvei muzicianului, Yoko Ono, după 40 de ani.

Tragedia s-a petrecut pe 8 decembrie 1980, la intrarea în clădirea The Dakota din New York în care locuia cuplul. Chapman l-a împușcat de 4 ori pe Lennon , chiar în ziua în care obținuse un autograf de la artist, conform BBC.

„Vreau să reiterez că îmi pare rău pentru crima comisă”, a spus el în fața comitetului de eliberare condițională de la închisoarea Wende din New York. „Nu am vreo scuză. A fost pentru gloria mea”. Lui Chapman i-a fost refuzată eliberarea condiționată de 11 ori, cel mai recent, luna trecută.

„Era extrem de faimos. Nu l-am ucis pentru caracterul lui sau pentru cel fel de om era. Era un familist. Era un simbol. Era o persoană care vorbea despre lucruri despre care putem vorbi acum și este minunat. L-am asasinat, că să folosesc cuvântul dumneavoastră de mai devreme, pentru că era foarte, foarte, foarte faimos și asta este singurul motiv și eu eram foarte, foarte, foarte în căutarea propriei glorii, foarte egoist” , a mai spus Chapman. El a continuat: „A fost un act extrem de egoist. Îmi pare rău pentru durerea pe care i-am provocat-o ei (Yoko Ono, n.r.). Mă gândesc la asta tot timpul”.

Comitetul a respins cererea de luna trecută pentru că „ar fi incompatibilă cu bunăstarea societății”.

Mark Chapman are acum în vârstă de 65 de ani, este căsătorit și soția lui locuiește în apropierea închisorii unde el se află de opt ani.

Mai are dreptul la cerere de eliberare condiționată peste 2 ani.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Back to top button