Social

Explozii puternice la o staţie GPL din Crevedia: Un mort şi 12 victime, unele cu arsuri grave

Explozii puternice au avut loc, sâmbătă seară, la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, în urma cărora o persoană a murit şi alte şapte au fost grav rănite, iar cinci salvatori au fost de asemenea răniţi.

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie, iar traficul pe DN 1A este blocat complet.

„Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi Dâmboviţa şi SMURD, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la spitale de urgenţă din Capitală: Floreasca, Universitar şi Bagdasar Arseni. Din informaţiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniţi (4 dintre aceştia sunt intubaţi) şi un deces. Cifrele sunt provizorii şi le vom actualiza pe măsură ce apar noi informaţii”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, la Digi24, că examinează posibilitatea transferului în străinătate a pacienţilor cu arsuri grave.

„Există şi decese, nu pot să vă confirm dacă unul sau două în momentul de faţă. Există circa opt victime, care au diferite grade de arsuri pe corp. Una dintre ele, cu arsuri extinse, este la Spitalul de Arşi. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secţii de arşi, respectiv Bagdasar şi Floreasca. Examinăm şi vom lua o decizie dacă este nevoie să transferăm în străinătate unii dintre aceşti pacienţi, în cazul în care la spitalele din Bucureşti va fi depăşită capacitatea de intervenţie”, a precizat Rafila, citat de Hotnews.

Cinci persoane din rândul forţelor de intervenţie primesc, de asemenea, îngrijiri medicale la faţa locului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button