Știrile 60m.RO

USR consideră că pensionarii nu pot primi pensii mărite

Este afirmatia deputatului USR, Cristian Seidler, membru al Comisiei pentru muncă, apreciază că în acest moment nu este posibilă o creştere a punctului de pensie cu 40%, în contextul în care în primele şapte luni ale acestui an, fondul de pensii publice are deja un deficit de 7,6 miliarde de lei.

Afirmația vine după ce parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămanand în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

„Ambii mei părinti sunt pensionari. Orice creștere a valorii pensiilor ar fi binevenită pentru ei, că pentru aproape toți pensionarii (îi exclud pe cei cu pensii speciale și nesimțite). Dar nu este și posibilă. Prefer să le spun și să vă spun și vouă adevărul. Nu se pot mări pensiile cu 40% așa cum v-a mințit și vă minte în continuare PSD, pentru că nu au crescut incasările la fondul de pensii. Contribuțiile plătite de pensionarii de azi, pe când lucrau, au fost plătite pentru pensiile de atunci. Pensiile de acum se plătesc pe baza contribuțiilor de acum. În primele 7 luni ale acestui an, fondul de pensii publice are un deficit, un minus, de 7,6 miliarde de lei. Asta înainte de orice creștere. Bani pe care îi luăm cu împrumut și îi vom plăti înapoi cu dobandă. Dacă am crește cu 40% valoarea punctului de pensie, am mai adăuga câte 2,6 miliarde de lei deficit în fiecare lună. Într-un an asta ar însemna 31 de miliarde de lei doar pentru a plăti creșterea promisă mincinos. Numărul pensionarilor va crește în anii viitori. Numărul angajaților va scădea. Peste un sfert din colegi mei de clasă din liceu lucrează momentan în străinătate. Contribuie la fondurile de pensii din alte tării”” , se arată într-o postare de a să pe facebook.

Acesta mai declară că pensiile vor putea crește doar dacă în România vor exista mai mulți salariați, cu salarii mai mari în economia privată.

Sursa foto: mobi.bani.md

Back to top button