Știrile 60m.RO

Argintul şi proprietăţile lui magice

Argintul este unul dintre cele mai vechi metale preţioase, fiind un simbol al purităţii şi al inţelepciunii. Frumuseţea acestui metal este pusă în valoare de bijuterii şi obiecte de artă, însă, datorită proprietăţilor sale, utilitatea argintului se întinde pe mai multe domenii, cum ar fi: tehnica fotografică, electronica sau medicina.

În Antichitate chinezii îl foloseau ca tratament pentru diferite boli sau în acupunctură, iar fenicienii se bucurau de proprietatea dezinfectantă a acestuia, folosindu-l atunci când transportau apa și laptele în vase de argint, pentru a le păstra nealterate mai mult timp.

Este un dezinfectant universal și este folosit în stațiile spațiale internaționale pentru transformarea apei reziduale îi apă potabilă. I se atribuie denumirea de“sistem imunitar secundar” , datorită proprietătilor antioxidante, antifungice și antibiotice .

Acțiunea terapeutică a argintului în formă coloidală a adus renume medicinal acestui metal, care reușește să ucidă 650 de tulpini microbiene, fiind non-toxic, spre deosebire de un antibiotic sintetic, a cărui putere se limitează la a ucide doar 10 tulpini. Astfel, o lingurită de argint coloidal în fiecare zi, dar nu mai mult de 0.050 mg, este suficient pentru a vă purifică organismul de bacterii, intărind sistemul imunitar.

Apa de argint coloidal poate distruge o serie de ciuperci de piele care pot pătrunde în organism și pot dezvolta infecții. În plus, aceasta elimină virușii cauzatori de răceli și gripe, care nu se tratează cu antibiotice și sunt rezistenți la medicamente simple.
Tratamentul cu apă de argint coloidal este recomandat și pentru tratarea acneei, a alergiilor, a infecțiilor urinare și ale prostatei.

Sursa articol: http://antenasatelor.ro/vrem-sa-stii/vss1/sanatos-si-verde/15726-argintul-si-proprietatile-lui-magice-efectele-terapeutice-ale-argintului-asupra-organismului.html

Sursa foto: silver.camp

Back to top button