Internațional

Trump despre schimbările climatice: „În cele din urmă se va răci”

Donald Trump a vorbit în California afectată de incendii despre schimbările climatice susţind că va ajunge să se „răcească”până la urmă, potrivit AFP. „În cele din urmă se va răcori”, a asigurat preşedintele SUA în timpul unui schimb de replici cu Wade Crowfoot, un oficial local al Agenţiei de Protecţie a Resurselor Naturale din California.„Nu cred că ştiinţa ştie cu adevărat”, a adăugat candidatul republican, care face în mod regulat observaţii sceptice în materie de schimbări climatice. „Nu se răceşte, într-adevăr, domnule preşedinte # schimbare climatică”, a răspuns Crowfoot pe Twitter, însoţindu-şi postarea cu un grafic al temperaturilor în creştere din California.

„Dovezile observate vorbesc de la sine: schimbările climatice sunt reale şi se înrăutăţesc”, a mai insistat Gavin Newsom, guvernatorul Californiei. Zeci de incendii devastează coasta de vest a Statelor Unite de zile întregi şi au ucis deja cel puţin 35 de persoane de la începutul verii, inclusiv 27 doar săptămâna aceasta în cele trei state Washington, Oregon şi California.

Incendiile care se inmulţesc în întreaga lume sunt asociate cu diverse fenomene anticipate de oamenii de ştiinţă din cauza încălzirii globale. Creşterea temperaturii, creşterea valurilor de căldură şi scăderea precipitaţiilor pe alocuri este, prin urmare, o combinaţie ideală pentru izbucnirea incendiilor.

 » Citiți întreg articolul pe www.ZiarulDeIasi.RO

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button