InternaționalȘtirile 60m.RO

UE a investit peste un miliard de euro în dezvoltarea Rep. Moldova

Uniunea Europeană a finanțat, din 2010 și până acum, peste o mie de proiecte în valoare de un miliard de euro implementate în diferite domenii din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ambasadorul Peter Michalko, care a adăugat că UE va continua să ofere asistență pe baza reformelor efectuate în acest stat.

 Peter Michalko, șeful misiunii diplomatice europene, a punctat că UE va continua să efectueze investiții în R. Moldova, inclusiv în infrastructura rurală, în cea energetică, în dezvoltarea economică și asigurarea unei bune guvernări în stat.

În prezent, aproape de finalizare sunt, pe moment, 18 proiecte mari de infrastructură energetică ce au menirea să schimbe condițiile din școli și alte instituții publice, iar în domeniul economic sunt investite acum 97 de milioane de euro. Totodată, pentru proiecte de mediu sunt alocate 212 milioane de euro, iar pentru cele care țin de buna guvernare – 165 de milioane de euro.

De asemenea, în R. Moldova vor fi finanțate proiecte regionale, în cadrul Parteneriatului Estic, dar și transfrontaliere, pentru a crea condiții europene în localitățile aflate la granița cu România.

Back to top button