Prima PaginăȘtirile 60m.RO

Demiterea ministrului Educației Monica Anisie este cerută de PSD premierului Orban: „Nu mai înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei”

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu,a anunțat că partidul din care face parte solicita premierul Ludovic Orban demiterea ministrului Educației Monica Anisie, pentru că nu a gestionat bine măsurile pentru începerea anului școlar și pentru că însăși ea a recunoscut cu sinceritate că „nu mai înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei”.

„Nu sunt absurd că să îi cer doamnei ministru Monica Anisie să înțeleagă complexitatea sistemului. Sunt profesor și eu că și dânsa și nici nu îmi place să comentez asupra unor greșeli pe care le face. Probabil că toată lumea poate să greșească, însă este cazul, după părerea mea, nu să demisioneze, cum cerea un partener al partidului care se află la guvernare, ci este vorba de o demitere pur și simplu.

Doamna Anisie a spus, cu sinceritate, că nu mai înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei”, a declarat Vasile Dîncu, într-o conferința de presă susținută duminică la sediul PSD din Kiseleff.

Președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu a mai adăugat că „Din cele 250.000 tablete promise pentru copiii vulnerabili au fost achiziționate doar 30%. Nevoia însă este de 900.000. În momentul de față sunt copii cărora le este refuzat accesul la educație tocmai într-o țara în care 44% dintre elevi sunt analfabeți funcționali. Noi nu investim în educație, în acest moment eforturile sunt doar de a ține în viață un sistem. Lipsa de coerență în comunicare a celor care conduc educația, în această perioadă, creează părinților un acut sentiment de incertitudine și de nesiguranță.

La 15 zile înainte de începerea școlii am aflat, de la televizor, din partea Prim- Ministrului, că Guvernul va achiziționa 70.000-80.000 de tablete în sistem centralizat, iar restul pot fi cumpărate direct de școli sau de primării, banii urmând să le fie rambursați. Dar școlile și primăriile sărace nu au banii pentru a face achiziția nici cu promisiunea fermă că își vor recupera banii. Chiar dacă guvernanții au încercat să dea vina pe PSD justificându-și propria neputință, am înțeles despre ce este vorba: se pregătește un alt furt al PNL, marcat de corupție în vremuri de pandemie”

Sursa foto: libertatea.ro

Back to top button