Știrile 60m.RO

Marele premiu al emisiunii „Vrei să fii milionar?” Marea Britanie, câștigat de un profesor de istorie, poreclit „Google uman”

Premiul cel mare al emisiunii „Vrei să fii milionar?”, prezentată de Jeremy Clarkson, din Marea Britanie a fost câștigat de Donald Fear, un profesor de istorie în vârstă de 57 ani.

Emisiunea este difuzată de 22 de ani în Marea Britanie, timp în care doar șase oameni au reușit să pună mâna pe premiul cel mare, potrivit BBC. Prezentatorul emisiunii l-a poreclit pe câștigător la final „Enciclopedia Britannica ambulantă” și „Google uman”. Un fapt de-a dreptul interesant, cu doar un an în urmă, fratele lui a câștigat un premiu de 500.000 de lire în cadrul aceleiași emisiuni.

Ultima întrebare, fără de care nu putea să ia marele premiu, a fost: „Care este numele piratului care a murit în 1718, în bătălia de pe coasta Carolinei de Nord?”. Răspunsul corect era Blackbeard. „Nu poți să fii profesor de istorie și să nu reții câteva date istorice importante, iar anul 1718 și numele Blackbeard pur și simplu le-am recunoscut instant”, a spus Donald Fear.

Donald Fear este pensionar de curând și urmează să plece cu soția lui într-o călătorie pe coasta Northumberland.

Sursa foto: b1.ro

Back to top button