Știrile 60m.RO

„Începând de luni, autobuzele școlare revin pe trasee”, declară Primăria Capitalei

programul „Autobuzul școlar”, prin care se asigură transportul elevilor către unități de învățământ gimnazial din sectoarele 1, 3 și 6 va fi continuat de Primăria Capitalei.

„Odată cu deschiderea noului an școlar, continuăm programul Autobuzul școlar, prin care asigurăm transportul în siguranță al elevilor către unități de învățământ gimnazial din sectoarele 1, 3 și 6, așa cum am procedat și în anul precedent. Elevii vor fi transportați cu autobuze moderne, achiziționate de Primăria Capitalei în anul 2018, care vor fi puse la dispoziție de Societatea de Transport București-STB SĂ. Doresc să îi asigur pe părinți și bunici că autobuzele sunt igienizate, iar la prima ușă au fost montate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor. Totodată, personalul STB SA va avea măști de rezervă, pentru cazul în care un elev își pierde masca”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, într-un comunicat transmis duminică.

Această consideră că rata de utlizare a autobuzelor școlare este ridicată.

„Există elevi care merg pe jos, pentru că cei arondați locuiesc de regulă în apropierea școlii. Chiar și așa, rata de utilizare e ridicată: anul trecut, au beneficiat, în medie, aproape 1.800 de elevi lunar, adică undeva la 20% dintre elevii înscriși la cele 6 școli care intră momentan în program. Analizăm în continuare posibilitatea de extindere a acestui proiect, în funcție de condițiile nou apărute”, a mai precizat Firea.

Astfel, de luni, autobuzele revin pe trasee pe 14 dintre cele 16 linii școlare, asigurând transportul elevilor la cinci școli din Capitală: „Pia Brătianu” și „Herăstrău” din Sectorul 1; Școala nr. 195 (Hamburg) din Sectorul 3; Școala Gimnaziala nr. 279 și Colegiul Național „Elena Cuza” din Sectorul 6.

Traseele T11 și T12, destinate elevilor Școlii Gimnaziale „Sfântul Andrei” (din Sectorul 6), vor circula începând de miercuri.

Programul de transport al vehiculelor va fi corelat cu programul de intrare al elevilor, iar STB SA a publicat afișe cu noile ore, care sunt deja distribuite. De asemenea, programul va putea fi consultat și pe site-ul operatorului de transport, www.stbsa.ro, anunță PMB.

Controlorii STB SA vor avea grijă că numărul elevilor dintr-un vehicul să nu fie mai mare de 51, dar nu vor călători împreună cu copiii. Responsabilitatea privind îmbarcarea și debarcarea copiilor în zonă școlilor revine instituțiilor de învățământ, care au personal instruit și autorizat să interacționeze cu elevii, precizează sursa citată.

Liniile școlare T11 (Bd. Timișoara-Școala Gimnazială „Sfântul Andrei”, T12 (Terminal „Ghencea”-Școala Gimnazială „Sfântul Andrei”) și T16 (Terminal „Ghencea”-Școala Gimnazială nr. 279) vor avea trasee modificate.

Sursa foto: infobucharest.ro

Back to top button