Politică

Guvernul stabilește măsuri sanitare pentru desfășurarea alegerilor locale

Luni se vor stabili măsurile sanitare pentru alegerile locale dar și reducerea unor restricții. Premierul Ludovic Orban anunță că Guvernul va discuta prelungirea stării de alertă, dar vor lua și noi măsuri de relaxare, cum ar fi permiterea manifestațiilor în anumite condiții: purtarea măștii și un număr limitat de persoane.

„Vom prelungi starea de alertă şi discutăm evident nişte măsuri să mai reducem din restricţii. Am să vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane”, a afirmat Ludovic Orban.

Șeful Executivului afirmă că hotărârea va include măsuri sanitare și de distanțare socială în ziua votului pentru alegerile locale.

Orban a anunţat că va trebui să fie întrunit luni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi apoi făcută o şedinţă de Guvern în care să fie aprobată hotărârea privind prelungirea stării de alertă, în contextul în care încă nu fusese dat avizul Consiliului Legislativ pe proiectul de act normativ.

Premierul adăugat că aceste măsuri vin în contextul în care a observat niște comentarii răutăcioase la adresa Guvernului PNL. El susține faptul că Guvernul nu s-a temut niciodată de adunările publice și a fost mereu deschis dialogului.

„Am văzut nişte comentarii care sunt răutăcioase şi nu au nicio legătură cu guvernul nostru. Guvernul nostru întotdeauna a fost deschis dialogului şi niciodată nu s-a temut de adunări publice”, a adăugat Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

Nelu Tătaru, despre reînceperea școlii: „Cel mai important moment de la începutul pandemiei”. Ce se întâmplă dacă un elev e infectat?

Șerban Nicolae (PSD): Clujul are nevoie de o ieșire din rutină

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button