Un român a inventat un nou cuvânt, folosit acum în toată lumea
Horace Dediu este un analist româno-american, axat pe telefonia mobilă și, îndeosebi, pe compania Apple. El a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, scrie Business Magazin.
Potrivit informaţiilor disponibile online, Horace Dediu este un analist româno-american axat pe telefonie mobilă şi, îndeosebi, pe compania Apple, precum şi pe micromobilitate.
Este cunoscut pentru analizele lui referitoare la strategia de business a Apple şi pentru predicţiile referitoare la evoluţia companiei. Ţine şi câteva podcasturi pe temele studiate de el.
Dediu s-a născut în Dumbrăveni, România, şi a studiat în Massachusetts după ce părinţii săi au emigrat în Statele Unite.
A absolvit ingineria computerelor la Tufts University, iar ulterior, un program MBA în administrarea afacerilor de la Universitatea Harvard.
În prezent locuieşte în Helsinki (Finlanda).
Horace Dediu este cel care a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, uşoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră şi conduse de utilizatori – printre acestea se numără bicicletele – electrice sau nu, scuterele electrice, trotinetele etc.
Termenul a fost folosit pentru prima dată de el într-un discurs din 2017, la un festival tehnologic din Copenhaga – ideea acestuia poate fi asemănată cu microcomputing-ul, în care miniaturizarea modalităţilor de transport pentru călătorii pe distanţe scurte este similară cu miniaturizarea microcomputerelor în scopul folosirii personale.
Potrivit Business Insider, Horace Dediu a lucrat vreme de mai bine de opt ani la Nokia şi este fondatorul platformelor asymco.com şi micromobility.com.
„Acum sunt un analist care lucrează singur încercând să explice multe lucruri, cele mai multe dintre acestea fără succes”, se autodescrie el pe profilul personal de LinkedIn.
Sursa: Digi24
- Noi recorduri ale CFR sub domnia lui Grindeanu: O călătorie cu trenul, între Galați și Brașov, a durat 9 ore. Două locomotive s-au defectat pe traseuDeși oficialii CFR au promis în nenumărate rânduri că vor moderniza transportul pe calea ferată, o nouă situație arată că, de fapt, călătoria cu trenul, în România, este încă ancorată în trecut. De această dată, un tren care a plecat dis de dimineață din Galați a ajuns la Brașov după 9 ore, anunță clubferoviar.ro. Un tren …
- Consiliul Europei denunță utilizarea „excesivă” a forței de către poliție la protestele din FranțaConsiliul Europei – principalul organism de supraveghere a drepturilor omului de pe continent – a criticat vineri ceea ce a descris drept „utilizarea excesivă a forței” de către poliția franceză în timpul demonstrațiilor împotriva reformei pensiilor, transmite agenția AFP. „Au avut loc incidente violente, inclusiv unele care au vizat forțele de ordine”, a declarat comisarul …
- TUPEU! Baronul roșu de Buzău, pesedistul Constantin Toma, a amenințat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul BuzăuPrimarul municipiului Buzău, Constantin Toma, i-a reproşat prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Corina Stroe Tudorache, că a dat curs unei sesizări penale neasumate, care a fost trimisă anonim prin poştă, demers care ar fi putut bloca investiţiile pe fonduri europene din oraş. Discuţiile au avut loc de la prezidiul Sălii Mari a Consiliului …
- ONU acuză Ucraina și Rusia de execuţia sumară a zeci de prizonieri de războiONU acuză vineri forţele ucrainene şi ruse de comiterea a zeci de execuţii sumare ale unor prizonieri de război – 15 ucraineni şi 25 de ruşi, în afara luptei – în invazia rusă a Ucrainei, relatează AFP, potrivit news.ro. ”Suntem profund îngrijoraţi de execuţia sumară a 25 de prizonieri de război şi de persoane ruse …
- Un şef de la Hidroelectrica, care şi-a construit un ponton cu banii companiei, scapă de acuzaţii după ce faptele s-au prescrisTribunalul Argeş a dispus, vineri, încetarea procesului penal împotriva lui Constantin Metehoiu, la data faptelor director al Sucursalei Curtea de Argeş din cadrul „Hidroelectrica”, trimis în judecată în urmă cu doi ani de DNA după ce a construit fără autorizaţie din banii companiei un ponton plutitor pe malul lacului Vidraru pentru ambarcaţiunile sale. Judecătorii au …