Politică

Profesorul Alexandru Gîdăr: Cu siguranţă, singura cale de dezvoltare a Doljului, este ca alegătorii să întorcă votul împotriva PSD!

– Posted on 11 September 2020Posted in: Politică, Pub, TOP

Timp de 30 de ani, cei de la PSD au avut şansa lor să arate ce pot. Cu ei la putere, Doljul a sărăcit, iar copiii noştri pleacă spre alte oraşe din ţară sau din străinătate. Zeci dintre elevii săi îi spun în fiecare an că pleacă din Craiova, pentru că aici nu au nicio şansă. Din păcate, realităţile din această zonă le sunt potrivnice, nu le oferă nicio perspectivă. În urmă cu ceva timp, chiar şi fiul său l-a anunţat acelaşi lucru: că va pleca la Cluj-Napoca, să facă facultatea acolo. A conştientizat atunci că propriul caz este la fel cu al zecilor de mii de tineri care părăsesc Craiova şi Doljul, pentru că aici nu întrezăresc niciun viitor. Şi mai rău, toţi aceşti tineri care pleacă nu reprezintă decât nişte cazuri statistice pentru PSD, de care nu le pasă.
A fost momentul în care profesorul Alexandru Gîdăr, a acceptat să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, la propunerea PNL. „Fiul meu, la fel ca mulți alți copii, m-a întrebat ce viitor ar putea avea aici şi nu am ştiut ce să-i răspund”, spune profesorul Gîdăr.
Din 1990, când PSD înlocuia vechiul partid unic la conducerea judeţului Dolj, industria a dispărut, sistemele de irigaţii au fost distruse, iar aproape 100.000 de oameni au plecat din Dolj. „Vom demonstra că Doljul nu este mai prejos decât Clujul şi vreau să construim un judeţ în care oamenii să vină, nu să plece”, spune profesorul Alexandru Gîdăr.
În centrul universitar Craiova sunt foarte puţini studenţi, aproape 25000, în timp ce la Cluj-Napoca numărul acestora depăşeşte 60.000, la fel  şi la Iaşi, ca să nu mai vorbim de Bucureşti. Craiova este un oras universitar fără un campus dedicat studenţilor.

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button