Internațional

Navalnîi și-a revenit și își amintește ce i s-a întâmplat. Paza a fost întărită

Politicanul rus Alexei Navalnîi face progrese în recuperarea medicală după otrăvirea cu o substanță neurotoxică din gama Novicioc și poate din nou să vorbească.Protecția oferită de poliția germană la spitalul berlinez Charite a fost întărită, anticipându-se că Navalnîi va primi mai mulți vizitatori pe măsură ce starea sa se îmbunătățește.

”Der Spiegel și Bellingcat au informații că Navalnîi poate vorbi din nou și își amintește detalii despre momentul în care i s-a făcut rău. Ceea ce spune poate fi periculos pentru cei aflați în spatele atacului”, scrie publicația germană.

”Navalnîi a fost otrăvit cu o nouă generație a armei chimice Novicioc – o variantă pe care lumea nu a văcut-o până acum, dar despre care se crede că este mai periculoasă și mai mortală decât toate celelalte din cadrul familiei Novicioc”, scrie Die Zeit, citând surse din serviciile secrete germane.

Experții militari germani din Munchen au găsit reziduuri ale noului tip de Novicioc pe mâinile lui Navalnîi și pe gâtul sticlei de apă pe care o ținea în mână când I s-a făcut rău.

hotnews.ro

 » Citiți întreg articolul pe www.ZiarulDeIasi.RO

Back to top button