Știrile 60m.RO

Casa care a inspirat romanul „La răscruce de vânturi”, scoasă la vânzare

Casa despre care se crede că a inspirat povestea „La răscruce de vânturi/ Wuthering Heights” a lui Emily Bronte este scoasă la vânzare pentru mai mult de 1 milion de lire sterline, potrivit BBC.

Câteva particularități ale proprietății au inspirat, aparent, lucrarea lui Emily Bronte.Ponden Hall. (Stanbury, West Yorkshire) a fost construită în 1541 și surorile Bronte au vizitat-o deseori în copilărie.

Surorile Emily și Anne, care au început să scrie în copilărie împreună cu sora lor Charlotte, au văzut prima data Ponden Hall în 1824, în timpul unui sezon foarte ploios. Ele au continuat să vina aici cu familia, iar casa a fost sursă de inspirație pentru „Wuthering Heights” și „The Tenant of Wildfell Hall”. În 2014, a fost transformată în pensiune, condusă acum de Steve Brown și Julie Akhurst.

Pentru că Bibliotecă din Ponden, considerată una dintre cele mai bune din West Yorkshire, aceasta era atrăgătoare pentru surori, care o foloseau deseori.

Emily și Anne au murit de tuberculoză în 1848, respectiv 1849. Boala l-a ucis și pe fratele lor, Branwell.

Charlotte Bronte a continuat să scrie și s-a căsătorit, însă a murit în 1855 în primul trimestru de sarcină, potrivit Bronte Society.

Sursa : ziare.com

Sursa foto: ponden-hall.co.uk

Back to top button